Moszkowicz - Venray
Toneel, Toneel / Komedie

Toneelgroep Maastricht

De advocaat
woensdag 22 maart 2017 | 20:00 uur

Inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten

1e rang € 25,00 Normaal tarief
2e rang € 20,00 Normaal tarief
3e rang € 15,00 Normaal tarief

Shakespeareaanse koningsdrama over de zelfverkozen ondergang van een topadvocaat

De advocaat -geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer- vertelt het verhaal van Bram Moszkowicz, een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Hij beheerst de kracht van het woord als geen ander. Als een volleerd acteur kan hij recht praten wat krom lijkt. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen. Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf.
 
Want hij speelt de hoofdrol in een toneelstuk dat niet over hem gaat. Een verhaal van verborgen verdriet en daaruit voortvloeiend de permanente ondraaglijke druk om te slagen. Hij wil geen rol spelen in dit verhaal en stapt eruit. Op het hoogtepunt van zijn succes brengt hij zichzelf willens en wetens ten val. Alleen door de grootste teleurstelling in zijn vaders leven te worden, kan er voor de ideale zoon ruimte komen voor zijn eigen, nog te schrijven verhaal.
 
De advocaat is geïnspireerd op het leven en de carrière van voormalig advocaat Bram Moszkowicz, die in 2013 uit het ambt werd gezet. Het stuk is echter geen reconstructie van de werkelijkheid. Pfeijffers De advocaat behoort nadrukkelijk tot het terrein van de fictie. Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert dit Shakespeareaanse koningsdrama over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een topadvocaat. De muziek is van Vincent van Warmerdam.

spel Porgy Franssen, Viktor Griffioen, Hans van Leipsig, Karien Noordhoff, Hans Trentelman, Dries Vanhegen
tekst Ilja Leonard Pfeijffer
regie Michel Sluysmans
muziek Vincent van Warmerdam
pianist Rob Stoop

 


Ook te zien in Venlo.