cultuureducatie

BASISSCHOLEN

EINDEJAARSVOORSTELLING

Hoe kan je beter je basisschooltijd afsluiten dan door te schitteren op een groot podium? Om basisschool leerlingen deze kans te bieden, is het mogelijk om de eindejaarsvoorstelling in Schouwburg Venray te spelen! In 2019 zijn de volgende data hiervoor beschikbaar: maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni en maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli. Aanmelden en informatie opvragen kan via educatie@schouwburgvenray.nl.

SCHOOLVOORSTELLING

Een andere manier om leerlingen kennis te laten maken met de wonderenwereld van theater is het theater bezoeken met school. Door middel van gratis lesmateriaal, workshops en de voorstelling worden bepaalde moeilijke thema´s makkelijker bespreekbaar. We bieden educatieve voorstellingen aan die je in klasverband kan bezoeken. Aanmelden en informatie opvragen kan via educatie@schouwburgvenray.nl.

In theaterseizoen 2018-2019 biedt Schouwburg Venray de volgende schoolvoorstellingen aan:

  • WOEST van SALLY Dansgezelschap Maastricht | groep 1 t/m 4
  • Oorlogsgeheimen naar het boek van Jacques Vriens | groep 5 t/m 8
GRATIS RONDLEIDING

Wat gebeurt er allemaal in een theater? Wat is er allemaal voor nodig om een voorstelling neer te kunnen zetten? Hoe ziet een theater er achter de schermen uit? Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod bij de rondleiding door Schouwburg Venray. De rondleiding is leuk en leerzaam voor een klassikaal uitje. Aanmelden en informatie opvragen kan via educatie@schouwburgvenray.nl.


VOORTGEZET ONDERWIJS

LAST MINUTE KORTING

Scholieren mogen voor maar €12,50 naar vrijwel alle voorstellingen. Op de dag van de voorstelling mogen scholieren op vertoon van hun schoolpas vanaf één uur voor de voorstelling een ticket kopen voor maar €12,50.

VOORSTELLINGEN

Rondom verschillende voorstellingen met een educatieve boodschap organiseren we inleidingen en workshops. Hierdoor krijgen scholieren meer inzicht in de boodschap van de voorstelling en blijft deze boodschap ze bij. Neem gerust contact op via educatie@schouwburgvenray.nl om te kijken naar de mogelijkheden. Samen zoeken jullie dan naar de meest geschikte voorstelling die past bij het huidige lesprogramma, ongeacht welk vak, en halen we school naar een inspirerende omgeving: het theater.


THEATER TEST TEAM

Theater Test Team (TTT) is een initiatief van Schouwburg Venray. De insteek van het TTT is om jongeren een kijkje te geven, ze meer te betrekken en enthousiasmeren over theater. Schouwburg Venray werkt samen met Cultura Venray, HALLO Venray en Omroep Venray om het TTT compleet te maken.

Momenteel bestaat het TTT uit een clubje jongeren in de leeftijd van 11 tot 22 jaar. In tweetallen gaat het Theater Test Team naar een vooraf geselecteerde voorstelling. Voorafgaand bespreekt het tweetal zelf wat ze kunnen doen om een interessant item te maken.

Op de avond van de voorstelling gaan de testers backstage om de artiest(en) te interviewen, ze interviewen de ervaringen van bezoekers en brengen zo een complete theateravond in beeld.

Om het uiteindelijke werk van de testers te verfijnen speelt Omroep Venray een rol. Zij geeft de TTT-leden een kijkje in de keuken van de professionele mediawereld en helpen de jongeren om het materiaal te monteren tot een mooi geheel. HALLO Venray plaatst over elke voorstelling een column geschreven door de testers.

Interesse om deel te nemen aan het Theater Test Team? Het is mogelijk om je op te geven voor het nieuwe seizoen (2019-2020). Dit is mogelijk tot 1 oktober 2019 via a.smits@schouwburgvenray.nl