bezoekersinformatie a t/m z

AANVANGSTIJD

De meeste voorstellingen in de theaterzaal (voorheen grote zaal) starten om 20.15 uur en in de bolzaal (voorheen kleine zaal) om 20.00 uur. Om de juiste aanvangstijd van de voorstelling te achterhalen kun je het beste het tijdstip op je ticket of onze website controleren.


ANNULEREN & RUILEN

Tickets annuleren of ruilen kan tot één werkdag voor de voorstelling. De kosten hiervoor bedragen €2,50 per ticket. In het geval van annulering ontvang je een tegoedbon. Vrienden en abonnementhouders annuleren en ruilen kosteloos.


ABONNEMENTHOUDERS

Het privilege 'abonnementhouder' krijg je als je in de periode van 16 mei 2019 tot 20 mei 2019 als je vier of meer voorstellingen reserveert. Als abonnementhouder zit je nergens aan vast, maar kan je voor de vrije verkoop op 20 mei al tickets reserveren.


BEELD- EN GELUIDSOPNAMEN

Het is niet toegestaan om beeld- en geluidsopnamen te maken tijdens de voorstelling zonder toestemming van de directie of het theatergezelschap. De voorstellingen in Schouwburg Venray zijn namelijk auteursrechtelijk beschermd.


BEZOEKERSVOORWAARDEN

Schouwburg Venray hanteert de algemene voorwaarden van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 66/2012. De voorwaarden zijn hier te vinden.


CULTUURBON

De cultuurbon ontvang je in september 2019 als je minimaal zes voorstellingen in de voorverkoop (vanaf 13 mei tot 1 september) hebt gereserveerd. Met een cultuurbon kan je voor maximaal €2,50 een voorstelling bezoeken. In september ontvang je een lijst met voorstellingen waarbij je de cultuurbon kan verzilveren. Let op: er zijn slechts een aantal tickets per voorstelling beschikbaar voor deze actie.  


E-TICKETS

Als je hebt gekozen voor het ontvangen je tickets per e-mail (e-tickets), dan ontvang je deze als PDF-bijlage bij de bevestigingsmail van je reservering. Deze hoef je niet uit te printen, maar kan je gewoon op je telefoon laten scannen bij de ingang van de zaal.


FOTOGRAFIE

Tijdens voorstellingen en/of evenementen van Schouwburg Venray kunnen opnames en foto's worden gemaakt. Bezoekers geven door het betreden van de schouwburg stilzwijgend toestemming aan Schouwburg Venray om video- en fotobeelden te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te exploiteren. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien u niet herkenbaar op foto’s zichtbaar wilt zijn, kunt u dit ter plekke aangeven bij één van onze medewerkers of achteraf via info@schouwburgvenray.nl. Wij zorgen dan dat de betreffende foto direct verwijderd wordt. Dit geldt alleen voor beeldmateriaal dat gemaakt is door of in opdracht van (medewerkers van) Schouwburg Venray. Het kan voorkomen dat andere bezoekers foto’s of filmpjes maken, daar hebben wij geen invloed op.


GARDEROBE

Het gebruik van de bewaakte garderobe is bij je ticketprijs inbegrepen. Het is op last van de brandweer niet toegestaan jassen of grote tassen mee te nemen in de zaal.


INLEIDING EN VOORGESPREK

Bij een aantal voorstellingen biedt Schouwburg Venray een inleiding of voorgesprek aan. Een inleiding geeft achtergrondinformatie over de voorstelling en een voorgesprek geeft meer inzicht in de thematiek van de voorstelling. Alle inleidingen zijn vrij toegankelijk op vertoon van je voorstellingsticket.


KINDEREN

Het kindertarief geldt voor kinderen t/m 12 jaar. Er zijn stoelverhogers beschikbaar voor kleinere kinderen. Het gebruik hiervan is uitgesloten op de eerste rij van het (zij)balkon.


KORTING

Schouwburg Venray werkt met een aantal vaste kortingen en maakt soms gebruik van actiematige korting. Bekijk hier de vaste kortingen waarmee we werken. Korting is helaas niet met terugwerkende kracht geldig op reeds gekochte tickets.


LAATKOMERS

Als je te laat bent is het afhankelijk van de voorstelling of je alsnog naar binnen kan of pas na de pauze. Om te voorkomen dat jouw binnenkomst stoort, mag je alleen op aanwijzing van onze gastdame of gastheer de zaal betreden.


REPRISE

Als er 'reprise' staat vermeld bij een voorstelling, dan betekent dit dat de voorstelling al eerder in Schouwburg Venray heeft gespeeld.


THEATERDRANKJE

Bij voorstellingen in Schouwburg Venray krijg je vrijwel altijd een theaterdrankje, dit kan je controleren op je (e-)ticket. Dit drankje ontvang je in de pauze. Bij voorstellingen zonder pauze ontvang je het na de voorstelling.


TRY-OUT

Als er 'try-out' staat vermeld bij een voorstelling, dan betekent dit dat de voorstelling nog niet in première is gegaan. Normaal gesproken zijn de tickets voor try-outs goedkoper dan tickets voor de reguliere voorstelling.


WACHTLIJST

Als voorstellingen zijn uitverkocht kan je jezelf bij de voorstelling op de website inschrijven voor de wachtlijst. Zodra er plaatsen vrijkomen dan nemen wij contact op met de gasten op de wachtlijst.