bezoekersinformatie

AANVANGSTIJD

Om de juiste aanvangstijd van de voorstelling te achterhalen kun je het beste het tijdstip op je ticket of bij de voorstelling in het programma controleren. De theaterkassa opent altijd één uur voor aanvang van de voorstelling als dit tijdstip buiten de gangbare openingstijden valt.


ABONNEMENTHOUDERS

Reserveer je zes of meer voorstellingen in de periode van 18 mei 2018 tot 22 mei 2018? Dan krijg je het privilege abonnementhouder. Je zit dan nergens aan vast, hiermee krijg je juist het voordeel om met voorrang tickets te reserveren. Als abonnementhouder krijg je dus voorrang bij het reserveren, krijg je vroegboekkorting van €2 per ticket en ontvang je cultuurbonnen naar het gemiddelde aantal geboekte tickets.


AVONTUURTJE

Reserveer je vanaf 15 mei en vóór september 2018 tickets voor drie of meer voorstellingen? Dan heb jij het privilege om een avontuurtje te reserveren. In september maken we de avontuurtjes bekend van 2018 en in november maken we de avontuurtjes van 2019 bekend. Dit zijn geselecteerde voorstellingen waar je voor slechts €9,50 naar toe kan. Reserveer je avontuurtje op tijd, want er zijn maar een aantal tickets beschikbaar per voorstelling.


BEELD- EN GELUIDSOPNAMEN

Het is niet toegestaan om beeld- en geluidsopnamen te maken tijdens de voorstelling zonder toestemming van de directie of het theatergezelschap. De voorstellingen in Schouwburg Venray zijn namelijk auteursrechtelijk beschermd.


BIJBOEKINGEN, SPECIALS & NIEUWS

Door het gehele seizoen heen bestaat de mogelijkheid dat er nieuwe voorstellingen worden bijgeboekt, dat er specials worden georganiseerd rondom een voorstelling of dat er nieuws verschijnt rondom een voorstelling of het theater. Om hiervan als een van de eersten op de hoogte te zijn schrijf je jezelf in voor de nieuwsbrief en houd je onze social media in de gaten. Schrijf je HIER in voor de nieuwsbrief van Schouwburg Venray. Ruim 30.000 theaterliehebbers gingen je voor...


BEZOEKERSVOORWAARDEN

Schouwburg Venray hanteert de algemene voorwaarden van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 66/2012. De voorwaarden zijn hier te vinden.


CULTUURBON

De cultuurbon ontvang je bij het reserveren van minimaal zes voorstellingen in de voorverkoop (14 mei 2018 tot 1 september 2018). Heb je cultuurbonnen ontvangen? Dan krijg je de kans om een voorstelling te ontdekken. In september verschijnt er een lijst met voorstellingen waar je de cultuurbon voor kunt inleveren. Je betaalt dan slechts €2,50 voor het theaterdrankje. Als er geen theaterdrankje bij de voorstelling zit, dan kan je de voorstelling gratis boeken.


GARDEROBE

We hebben een bewaakte garderobe, het gebruik hiervan is gratis. Het is op last van de brandweer niet toegestaan om jassen en/of grote tassen mee te nemen in de zaal.


GROEPSBEZOEK

Een voorstelling bezoeken in groepsverband is bij de meeste voorstellingen mogelijk. Wil je een jubileum, personeelsfeest of bedrijfsuitje plannen i.c.m. een voorstelling? Neem in het geval van een groepsbezoek cotact op met eventmanager Sjoerd Driessen via events@schouwburgvenray.nl of 0478 517 555.


KINDEREN

Bij de meeste familievoorstellingen hanteren wij een kindertarief. Dit tarief mag gebruikt worden voor kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn stoelverhogers beschikbaar voor kleinere kinderen. Het gebruik hiervan is op het zijbalkon en de eerste rij van het balkon uitgesloten.


LAATKOMERS

Als je te laat bent bestaat de kans dat je niet meer naar binnen kunt. Het is afhankelijk van de voorstelling of je alsnog naar binnen kunt of pas na de pauze. Om te voorkomen dat je binnenkomst stoort, mag je alleen op aanwijzing van onze gastdame of gastheer de zaal betreden.


OPENINGSTIJDEN THEATERKASSA

Onze theaterkassa is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur. Tijdens deze tijden is het mogelijk om telefonisch of aan de theaterkassa je tickets te reserveren.


REPRISE

Als er 'reprise' staat vermeld bij een voorstelling, dan betekent dit dat de voorstelling al eerder in Schouwburg Venray heeft gespeeld.


RUILEN & ANNULEREN

Ben je verhinderd, dan kan je tot één werkdag voor de voorstelling je tickets ruilen of annuleren. De kosten hiervoor bedragen €2,50 per ticket. In het geval van annuleren ontvang je een tegoedbon. Vrienden van Schouwburg Venray kunnen hun tickets tot één werkdag voor de voorstelling kosteloos ruilen en annuleren.


THEATERDRANKJE

Je krijgt vrijwel altijd een theaterdrankje van ons, dit staat bij de voorstelling vermeld. Als de voorstelling geen pauze bevat, maar je wel recht hebt op een theaterdrankje dan krijg je deze na de voorstelling. Het theaterdrankje is meestal niet inbegrepen bij een familievoorstelling en staconcert.


TRY-OUT

Als er 'try-out' staat vermeld bij een voorstelling, dan betekent dit dat de voorstelling nog niet in première is gegaan. Normaal gesproken zijn de tickets voor try-outs goedkoper dan tickets voor de reguliere voorstelling.


WACHTLIJST

Als voorstellingen zijn uitverkocht kan je jezelf bij de voorstelling op de website inschrijven voor de wachtlijst. Zodra er plaatsen vrijkomen dan nemen wij contact op met de gasten op de wachtlijst.