Nieuws

28 feb. 2024
Data start van de verkoop bekend

De programmering van theaterseizoen 2024-2025 krijgt steeds meer vorm. Onze programmeur werkt aan een verrassend en verrijkend programma, voor ieder wat wils! Onderstaand vind je de belangrijkste data op een rijtje voor de start van de verkoop voor theaterseizoen 2024-2025. 

5 feb. 2024
Theatertip van de marketeer

Een must-see voor elke theaterliefhebber! De welbekende thriller naar het gelijknamige boek van Agatha Christie is nu ook te zien in een theatervoorstelling. Het verhaal Murder on the Orient Express spreekt tot de verbeelding: er is een moord gepleegd in een trein, iedereen is verdacht, en iedereen heeft een alibi. De grote verrijdbare en verschuifbare panelendecors geeft deze theaterproductie een filmisch karakter.  De marketeers van Schouwburg Venray bezochten op 10 januari de voorstelling Murder on The Orient Express. Ze stapten aan boord en vertellen je graag hoe zij deze avond hebben beleefd. Benieuwd of het de moeite waard is? Lees dan zeker even verder! Bij het wachten in de foyer voor je de zaal mag betreden, word je -door de spannende treingeluiden- al direct meegenomen in de mysterieuze sferen van de voorstelling. Ook in de theaterzaal zit je er meteen in, het decor is namelijk al volledig zichtbaar! Na een opening met onheilspellende muziek verschijnt Remko Vrijdag als detective Hercule Poirot op het toneel; het mysterie kan beginnen.  Waar het verhaal ietwat langzaam op gang komt, weet de cast wel de aandacht bij de bezoeker vast te houden. Dit komt ook mede door de sterrencast van deze voorstelling. Met verrijdbare en verschuifbare panelendecors weten de acteurs moeiteloos te schakelen tussen een grote stationshal en de krappe treincoupés. Dit geeft deze theaterproductie een filmisch karakter. Het toneelspel wordt pas echt spannend nadat de moord op de Orient Express is gepleegd. Het verhaal spreekt verder tot de verbeelding: er is een moord gepleegd in een trein, iedereen is verdacht, en iedereen heeft een alibi. Aan detective Hercule Poirot én de bezoeker de taak om te achterhalen wie de dader is. Het decor en de kostuums zorgen ervoor dat je terug wordt meegenomen naar de jaren 30. Na de wat lange opbouw wordt de ontknoping met een redelijk vlot tempo bekend gemaakt. Wat eigenlijk ook weer niet heel erg is: wellicht heb jij namelijk de dader al ontmaskerd.  Verder gaan we natuurlijk niet te veel verklappen over de inhoud. Ga het vooral zelf ervaren en stap aan boord van het moordmysterie van dit theaterseizoen! 

7 dec. 2023
Maak de feestdagen onvergetelijk: geef theater cadeau

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent: gezelligheid, heerlijk eten en cadeaus. Ga dit jaar voor iets bijzonders en geef theater cadeau! Wij hebben een fantastisch theaterprogramma waarbij er voor iedereen wat te beleven is. Bij Schouwburg Venray kun je helemaal in de decembersfeer komen en ervaar je het ultieme kerstgevoel. Bezoek dit jaar samen met je geliefden het theater en laat je meeslepen door het onverwachte. Geniet in de kerstvakantie van een muzikale kerstshow met Dennis van Aarssen, ga op bakkersavontuur tijdens De verrukkelijke kinderbakshow of beleef een indrukwekkend balletgala van The United Ukrainian Ballet Company.  Ook in 2024 hebben wij een boeiende programmering die voor elk publiek iets verrassends te bieden heeft. Geef deze feestdagen een mooie herinnering cadeau en bezorg jouw partner, vrienden of familie een onvergetelijke beleving. Ga je voor Bumba show of Rapunzel de Musical voor het hele gezin, Martijn Crins voor de onbelemmerde lacher of Murder on The Orient Express voor de waaghals. Voor de familievoorstellingen Fien & Teun de Musical, Titus & Fien Winterrevue en Rapunzel de Musical zijn er speciale cadeaubonnen te downloaden via de voorstellingspagina op onze website. Dit maakt het extra leuk om te geven én te krijgen. Kan je niet kiezen? Schouwburg Venray heeft ook een feestelijke cadeaukaart waarbij de gelukkige ontvanger zelf een voorstelling kan kiezen uit ons gevarieerde aanbod.  Onlangs is ook het tweede gedeelte van de brochure uitgebracht. De nieuwe brochure kan je bij de receptie afhalen of kan je door het formulier in te vullen op onze website thuis ontvangen. Maak de feestdagen extra speciaal en bezoek samen het theater. Plof in de comfortabele rode stoel en geniet van geweldige decors, muziek en talenten!

17 nov. 2023
Ladies night Wat Mijn Man Niet Weet

Op zaterdag 25 november organiseert Schouwburg Venray in samenwerking met lokale ondernemers en Theatercafé De Artiest een speciale ladies night. Dit avondvullende programma wordt georganiseerd rondom de vriendinnencomedy ‘Wat Mijn Man Niet Weet’. Theatercafé De Artiest verzorgt deze avond een heerlijk driegangendiner voor de gasten. De gerechten zijn voor deze gelegenheid in het bijzonder geselecteerd en zijn de favorieten van de cast.  Verder zullen diverse lokale ondernemers zichzelf presenteren met leuke stands in de foyer. Schouwburg Venray wil graag een toegankelijke plek zijn voor iedereen uit de omgeving. Daarom wordt de foyer gevuld met een mooie mix van bekende winkeliers en kleinere ondernemers uit de regio. Zo is onder andere Twelfe met handgemaakte tassen en schoonheidssalon Lio Skin met beautyproducten aanwezig tijden de ladies night op zaterdag 25 november. De bezoekers kunnen kennismaken met de ondernemers, inspiratie opdoen en winkelen voor de feestmaand. De gasten met een ladies night arrangement gaan naar huis met een goedgevulde goodiebag. Een heleboel lokale winkeliers hebben hieraan bijgedragen.  Er zijn nog plekken beschikbaar voor een stand. Heb je interesse om jouw onderneming te presenteren met een stand tijdens de ladies night? Stuur dan een e-mail naar marketing@schouwburgvenray.nl. 

16 okt. 2023
Theater Meet-up: De Vloer Op

In samenwerking met Kunstbende Limburg, Cultura Venray, Raayland College Agora en Kobra Theaterproducties organiseert Schouwburg Venray op zaterdag 21 oktober een speciaal evenement voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar. Onder de naam ‘Theater Meet-up: De Vloer Op’ maken jongeren in de breedste zin van het woord kennis met theater.  Schouwburg Venray vindt het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren over de wereld van theater. We zijn dan ook erg trots op deze gloednieuwe samenwerking! Met zorg is er gekeken naar een aansprekend dagprogramma. De middag gaat van start met een workshop gegeven door Saskia Temmink (actrice in De Vloer Op). Waarin de deelnemers samen aan de slag gaan met het ontdekken van hun eigen improvisatie skills. Na de workshop gaan ze gezamenlijk een hapje eten en krijgen ze vervolgens een uniek kijkje achter de schermen bij de voorstelling De Vloer Op. De dag wordt natuurlijk afgesloten met een bezoek aan de voorstelling, waarin actrice Saskia Temmink onderdeel is van de cast.   Het enthousiasmeren van jongeren is voor Schouwburg Venray een belangrijk aspect. Een bezoek aan het theater verbreedt, inspireert en verbindt. Graag dragen we een steentje bij aan de ontwikkeling van deze vaardigheden middels het faciliteren van deze Theater Meet-up in Schouwburg Venray.  De workshop is voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar volledig gratis te bezoeken. Aanmelden is mogelijk via de website van Kunstbende Limburg. 

3 jul. 2023
Wei, achter de mist in reprise!

Theaterproductie ‘Wei, achter de mist’ vertelt het verhaal over de emoties en de gedachten die spelen op het moment dat dementie het leven gaat bepalen. Het laat de onmisbare rol van de mantelzorger zien. De opofferingen die gemaakt moeten worden, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die het paar voor elkaar heeft. Dit alles valt samen met het onvermijdelijke afscheid. Afscheid van het leven dat het gezin Lenssen ooit kende en de toekomst die zij dachten te bezitten.  In 2022 was de theatervoorstelling al te zien in  Schouwburg Venray,  ’t Gasthoês en Dok6 en zal op 14 oktober 2023 wederom te zien zijn in Schouwburg Venray. Wei, achter de mist is een samenwerking van Craviet Theatermakers, Ruud Lenssen Documentaires en Schouwburg Venray. Craviet maakt maatschappelijke thema’s bespreekbaar aan de hand van podiumkunsten. Zij vinden het erg belangrijk dat het bespreekbaar maken van deze thema’s gebeurd binnen alle lagen van de bevolking en binnen iedere leeftijdsgroep.  De voorstelling wordt gespeeld met in de hoofdrollen: Henk Deters, Miek Raedts, Wieneke Verdellen en Ruud van den Einden. De muziek is van de hand van Mike Roelofs en Egbert Derix. De reprise van Wei, achter te mist is te zien op zaterdag 14 oktober om 20:15 uur bij Schouwburg Venray. 

27 jun. 2023
Nieuwe Directeur-Bestuurder Schouwburg Venray

Na een zorgvuldige en inspirerende werving en selectie, is de keuze voor een nieuwe directeur-bestuurder van Schouwburg Venray gemaakt. Vanaf 1 september a.s. neemt Geebie van Waaijenburg deze mooie uitdaging van Paul Franssen over.  De Raad van Toezicht voerde de afgelopen periode een nauwkeurig proces. Gestart op 15 mei met 14 kleurrijke kandidaten, een eerste gespreksronde op 26 mei, een vervolg op 1 juni, tussenrondes op 12 en 19 juni en tot slot een kleurrijke finale op 23 juni.  Over GeebieGeebie van Waaijenburg (Leeuwarden, 1978), studeerde Kunst, Beleid & Media, specialisatie Theater, aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Leeuwarden werkte ze als zakelijk leider bij Internationaal instituut voor mediakunst, Media Art Friesland. Aansluitend is ze als Hoofd Marketing & Programmering werkzaam geweest bij Theater de Maaspoort in Venlo. Op dit moment vervult ze bij Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken de functie van Teamleider.

5 jun. 2023
Meezing-festival Ameezing Venray keert terug

Bigband Flavour, Close Harmony Group Confetti en Schouwburg Venray organiseren op vrijdag 1 september de tweede editie van Ameezing Venray. Tijdens dit interactieve meezing-festival is de drempel om mee te zingen al snel genomen. Flavour en Confetti verzorgen de muziek van nationale en internationale hits die jij samen met iedereen op het Henseniusplein uit volle borst kunt meezingen. Op de grote schermen komen de songteksten voorbij. Daarnaast is dit meezing-festival gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk. Vanaf 19:00 uur start het programma op het Henseniusplein. Neem al je vrienden, familie, buren en karaokesterren mee naar dit unieke zangfestijn in Venray!

16 mei 2023
Nieuw theaterprogramma is bekend!

Op maandag 15 mei presenteerden we het nieuwe programma van theaterseizoen 2023-2024 aan (Gouden) Vrienden, samenwerkingspartners en de Theater Sociëteit. Traditiegetrouw werd er tijdens de jaarlijkse presentatieavond op diverse manieren aandacht geschonken aan de voorstellingen die in het nieuwe seizoen te zien zijn.  Het nieuwe theaterseizoen is gevuld met oude bekenden, grote namen en kleinere nog te ontdekken pareltjes. Zo zullen onder andere Herman van Veen, Piaf, Christel de Laat en Rob Scheepers de bühne betreden. Daarnaast zijn er diverse familievoorstellingen voor alle leeftijden zoals Juf Roos, Meester Kikker en de Verrukkelijke Kinderbakshow. Ook initiatieven uit de regio zoals Muzifique krijgen het podium in het nieuwe seizoen. (Gouden) Vrienden van Schouwburg Venray kunnen vanaf dinsdag 16 mei met voorrang tickets reserveren. De reguliere kaartverkoop start op maandag 22 mei om 10:00 uur. Het gehele programma is vanaf NU te bekijken op de website.  Zien we jou komend theaterseizoen in de schouwburg?

3 feb. 2023
OTTO Work Force nieuwe hoofdsponsor

OTTO Work Force en Schouwburg Venray hebben vorige week een overeenkomst getekend, het was een feestelijk moment in de grote zaal. Daarmee is de grote zaal omgedoopt tot de OTTOzaal. CEO Frank van Gool: ‘Ondanks dat we inmiddels de wereld overgaan met onze bedrijfsactiviteiten blijven we ons een Venrays bedrijf voelen. OTTO is van origine een familiebedrijf en maatschappelijke betrokkenheid is iets waar wij sterk in geloven. Eén van onze kernwaarden is immers 'sociaal betrokken'. Bovendien is “We take care of our people” ons bedrijfsmotto. Met sponsoring van Schouwburg Venray gaan we dit gevoel nu ook verder uitdragen naar de inwoners van Venray.’ Het sponsorschap zal worden ingezet om de belangrijke maatschappelijke rol van de schouwburg verder te versterken. Zo zal er ook aandacht komen voor programmering die past bij de internationale medewerkers, dat van grote waarde is voor vele bedrijven in Venray en omgeving. Paul Franssen, directeur van Schouwburg Venray: ‘OTTO werkt met en voor een grote diversiteit aan mensen en dat past bij ons als schouwburg. Ik ben blij dat Frank ook direct de samenwerking wilde aangaan. Hiermee kunnen we blijven investeren in een prachtig theaterprogramma in Venray.’ Wij kijken met Schouwburg Venray uit naar deze mooie samenwerking!

23 nov. 2022
Gratis busvervoer voor The Prom naar De Maaspoort

Van 6 t/m 11 december staat de voorstelling The Prom in De Maaspoort Venlo. Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Voor de gasten uit de regio is speciaal busvervoer geregeld, dat gratis bijgeboekt kan worden! 

16 nov. 2022
Thuis genieten van De Artiest

Dit jaar presenteert De Artiest een shared dining afhaalmenu waarmee je heerlijk kunt genieten in je eigen woonkamer. Laat je lekker verwennen met het menu dat bestaat uit diverse voorgerechten, soep, hoofdgerechten met verschillende garnituren én een grand kerstdessert van de chefs.

Meer weten over Schouwburg Venray?