25-09-2018 Hoge tevredenheidsscore Schouwburg Venray

Het theaterseizoen is succesvol van start gegaan voor Schouwburg Venray. De eerste voorstelling van het seizoen had een bezettingsgraad 86%. De gasten waren lyrisch over zowel het optreden van Mirusia als over de totale beleving in het theater. De gastvrijheid van het theater werd met een rapportcijfer 8,8 beoordeeld en de waarschijnlijkheid van aanbeveling werd met een 9 beoordeeld.

Een bezoeker van Mirusia over Schouwburg Venray: “Opvallend was de grote betrokkenheid en persoonlijke aandacht van het personeel. Hierdoor voelt men zich thuis. (…) Grote waardering hiervoor!” Roos Creemers, hoofd marketing, pr en hospitality, geeft aan onwijs trots te zijn op deze resultaten en reacties na de start van het seizoen. “In alle keuzes die we maken staat een optimale gastbeleving centraal” aldus Creemers.

Eerder werd al bekend dat Schouwburg Venray in de top 10 staat van de ANWB-verkiezing ‘Meest Gastvrije Theater van Nederland’ in de categorie ‘kleine gemeente’. Op welke plaats we daadwerkelijk zijn beland wordt op 2 oktober bekend in Studio’s Aalsmeer tijdens de prijsuitreiking. 


Lees meer
18-09-2018 Theateropleiding in Schouwburg Venray

In samenwerking met Schouwburg Venray hebben Rob van Lieshout en Henk Deters theateropleiding ´PodiumCollege´ gelanceerd. Het PodiumCollege is een theateropleiding waarin kennis wordt gemaakt met theater in de breedste zin van het woord. De leerlingen van het PodiumCollege hebben als einddoel het opvoeren van een theaterstuk.

PodiumCollege is in het leven geroepen omdat zo´n complete theateropleiding nog niet bestond in deze regio. Het doel van de theateropleiding is dan ook om de leerlingen wegwijs te maken in alle aspecten van het theater, zoals decor en grime, en om persoonlijke groei in het spel te laten ontstaan.

Rob van Lieshout en Henk Deters zijn de coaches van de theateropleiding. Rob is een ervaren spreker, dit uit zich in onder andere in presenteren, voorzitten, een gesprek leiden en animeren. Daarnaast heeft Rob verschillende theaterproducties gemaakt samen met Oewieë. Henk staat ook al jaren op het podium, hij treedt op als onder andere acteur, regisseur en muzikant. De coaches dus behoorlijk ervaren te noemen, maar er komen tijdens de theateropleiding ook inspirerende gastcoaches.

De theateropleiding is bedoeld voor iedereen tussen de 18 en 100 jaar oud en vindt plaats op elke maandagavond in Schouwburg Venray. PodiumCollege start op maandag 14 januari en is een theateropleiding van 15 weken. Meer informatie HIER te vinden.


Lees meer
11-09-2018 Schouwburg Venray in top 10 ‘Meest gastvrije theater van Nederland’

Schouwburg Venray staat in de top 10 van ‘Het Meest Gastvrije Theater van Nederland’ in de categorie kleine gemeenten van de ANWB-verkiezing. Collega-theater De Maaspoort Theater & Events is genomineerd in de categorie grote gemeenten.Op 2 oktober wordt bekend gemaakt wie de drie winnaars zijn per categorie in Studio's Aalsmeer.

De theaterverkiezing ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de ANWB. ANWB-leden bezoeken geregeld een theater. Daarom wilt de ANWB graag hun leden helpen om een keuze te maken en om de theaters in het zonnetje te zetten.

Voor de verkiezing zijn in totaal 40 theaters door het hele land genomineerd in vier categorieën. In iedere categorie wordt een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. De overige genomineerden zijn HIER te bekijken.


Lees meer
04-09-2018 Programmering Limburgse theaters

In september is het theaterseizoen officieel begonnen. De eerste voorstelling in Schouwburg Venray staat op 20 september, namelijk Mirusia. Als Schouwburg Venray zijn we onwijs trots op het programma dat er nu staat dus neem vooral een kijkje > programma 2018/2019.

Samen met andere theaters doen we er alles aan om jou als inwoner van Limburg de must-see shows en artiesten te laten zien. Bekijk daarom vooral ook het programma van de andere Midden- en Noord-Limburgse theaters:


Lees meer
21-08-2018 Eerste solozangprogramma van Venrayse Anne-Mieke Ruyten

De Venrayse actrice en zangeres Anne-Mieke Ruyten staat op zondag 14 oktober in Schouwburg Venray met solozangprogramma ‘Oevers’. Anne-Mieke is landelijk bekend door theaterproducties zoals The Sound of Music en Opvliegers en televisieseries zoals Sam Sam en Kinderen geen bezwaar. Nu gaat ze wederom de theaters in, maar deze keer met haar eerste solozangprogramma ‘Oevers’. 

Anne-Mieke Ruyten brengt 'Oevers' naar haar geboortestad. Ze vertelt in het programma een persoonlijk en zeer herkenbaar verhaal. Anne-Mieke doet het veel plezier om op te treden in Schouwburg Venray. Zingen op de plek waar je geboren en getogen bent, is altijd iets speciaal: meer dan ooit uit het hart met een gouden randje!

‘Oevers’ is een liedjesprogramma over stad, land, liefde en taal. Hiervoor zocht Anne-Mieke Ruyten een verzameling, vooral Nederlandstalige, liedjes bij elkaar die haar als een handschoen passen. Zij wordt hierbij kundig geflankeerd door Jan Moonen en Kris van Daele, twee muzikale meesters op de lange en kortere snaren. ‘Oevers’ is op zondag 14 oktober om 14:00 uur te zien in Schouwburg Venray. Tickets voor de voorstelling van de Venrayse zijn HIER te verkrijgen.


Lees meer
11-07-2018 Recordaantal bezoekers en activiteiten in Schouwburg Venray

De laatste voorstelling van theaterseizoen 2017-2018 in Schouwburg Venray is gespeeld. Daarmee is het eerste volledige theaterseizoen na de verbouwing van het Venrayse theater ten einde. Schouwburg Venray laat weten dat dit haar meest succesvolle seizoen in jaren is geweest.

Het aantal bezoekers van voorstellingen uit seizoen 2017-2018 is met 64% gestegen ten opzichte van het seizoen daarvoor. Het seizoen daarvoor was een half seizoen, maar met een minimaal verschil in het aantal voorstellingen. Het theater meldt dat het bezoekersaantal van seizoen 2017-2018, vergeleken met de afgelopen drie seizoenen, het hoogst is.

Naast de stijging van het aantal gasten van voorstellingen, bestaat er ook een fikse stijging in het aantal verhuringen. Dit heeft volgens het theater veel te maken met de verbouwing van het pand. De locatie is door de verbouwing, en komst van de kleine zaal en de vergaderruimte, aantrekkelijker voor allerlei bedrijven, verenigingen en particulieren om een evenement te organiseren. Dit resulteert in...


Lees meer
09-07-2018 vakantiesluiting theaterkassa Schouwburg Venray

De zomervakantie is begonnen voor het grootste gedeelte van Zuid-Nederland. Met de zomervakantie komt ook de vakantiesluiting van onze theaterkassa.

De theaterkassa is gesloten van 20 juli tot en met 12 augustus. De normale openingstijden gaan weer in vanaf maandag 13 augustus.

In de vakantiesluiting van de theaterkassa bestel je eenvoudig je tickets via onze website. Bekijk het programma hier.


Lees meer
26-06-2018 Schouwburg Venray in de race voor 'Meest gastvrije theater van Nederland'

Het Land van ANWB initieert voor de derde keer een grote landelijke theaterverkiezing. Dit jaar maakt Schouwburg Venray kans op de prijs voor ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ in de categorie ‘kleine gemeente’. Schouwburg Venray roept iedereen op om te stemmen via bit.ly/theaterverkiezing. De theaters worden beoordeeld op verschillende criteria, het theater met de beste beoordeling wint de titel.

De ANWB heeft onderzocht aan welke criteria een gastvrij theater moet voldoen. De criteria zijn aanbod van voorstellingen, bereikbaarheid, horeca in en om het theater, prijsniveau, sfeer en uitstraling, zitcomfort en zicht op het podium. Schouwburg Venray doet haar uiterste best om uit te blinken op al deze punten, de verbouwing heeft hier ook aan bijgedragen. Het motto van Schouwburg Venray is dan ook niet voor niks ‘Iedereen welkom, ALTIJD’.

Het best beoordeelde theater mag zich een jaar lang 'Meest gastvrije theater van Nederland' noemen en krijgt een prijsbokaal en communicatie in het ANWB Theatermagazine, dat verschijnt als bijlage bij Kampioen 10/11.

In 2017 was de ranking van de meest gastvrije theater in de categorie ‘kleine gemeente’ als volgt: Theater het Kruispunt, Theater de Leest en Parkgebouw Rijssen. Welk theater er dit jaar met de prijs vandoor gaat wordt bekend op dinsdag 2 oktober. Stemmen op Schouwburg Venray kan tot en met 15 juli via bit.ly/theaterverkiezing.


Lees meer
21-06-2018 Guido Weijers in Schouwburg Venray bijgeboekt

Guido Weijers komt met een extra show naar Schouwburg Venray!

De eerste show, De Oudejaarsconference 2018, op zaterdag 6 oktober was binnen no-time uitverkocht. En de wachtlijst voor de eerste show werd maar langer en langer. Dat heeft ons doen besluiten om Guido nog één keer Venray te laten vermaken met zijn show.

De Oudejaarsconference 2018 van Guido Weijers is bijgeboekt voor vrijdag 5 oktober 2018. De verkoop start op vrijdag 22 juni om 15.00 uur.


Lees meer
20-06-2018 Chris, het broertje van Mick Jagger, komt naar Schouwburg Venray

Talent zit in de familie bij de Jaggers. Bij Mick Jagger van The Rolling Stones maar ook bij zijn jongere broer Chris Jagger. Chris en The Rocking Kronies komen naar Nederland en zijn slechts op vijf plekken te zien, daar is Venray er één van!

Chris schreef nummers mee met de bandleden van de allergrootste rockband allertijden. Albums van The Rolling Stones waar werk van Chris in verweven zit zijn ‘Dirty Work’ en ‘Steel Wheels’. De jongere Jagger werkte daarnaast samen met grote namen als Bob Dylan, David Gilmour en Eric Clapton.

De programmeur, Maarten van Erp, van Schouwburg Venray geeft aan ontzettend trots te zijn dat deze artiest in het programma van de schouwburg staat.

Het staconcert van Chris Jagger is op vrijdag 28 september in Schouwburg Venray. Een zeer unieke kans om een rasartiest in hart en nieren live te zien. In het concert komt onder andere werk voorbij van zijn album ‘All The Best’ waaronder de duetten met Mick Jagger. Tickets kosten €22,50 en zijn nu nog met €2 korting te krijgen.


Lees meer

nieuws

Schouwburg Venray is een bruisend theater met ruim 56.000 bezoekers, van zowel professionele als cultureel lokale voorstellingen. De schouwburg ligt in hartje Venray en heeft een grote theaterzaal met 620 zitplaatsen en een kleine theaterzaal met 200 zitplaatsen of ruim 500 staplaatsen. Per seizoen vinden er ca. 125 professionele voorstellingen en ruim 65 verhuringen plaats. Een enthousiast team draagt zorg voor een heerlijk avondje uit waarmee het een thuisgevoel wilt creëren voor zowel jou als gast, als artiest, als bezoeker. Thuis maar dan in een andere wereld.. Meer informatie hierover vind je hier.