13-04-2018 Schouwburg Venray presenteert nieuw theaterprogramma 2018/2019

We hebben er hard aangewerkt om jou ook dit jaar weer je thuis te laten voelen in ons theater. Dit heeft geleid tot een resultaat waar we ontzettend trots op zijn:

EEN GLOEDNIEUW PROGRAMMA VOOR 18/19

Dit nieuwe programma krijg je op de presentatieavond als eerste te horen én te zien!

De jaarlijkse presentatieavond is op maandag 14 mei en het programma in de grote zaal begint om 20.15 uur. In de zaal krijg je...


Lees meer
22-03-2018 Gevonden voowerpen Schouwburg Venray

Ben je iets kwijt geraakt of ben je jouw jas vergeten bij Schouwburg Venray? Om te controleren of wij je voorwerp hebben gevonden kun je altijd even langs komen of contact opnemen met onze theaterkassa via info@schouwburgvenray.nl of 0478 530 999.


Lees meer
15-03-2018 Publiek Geeft Sterren bij Schouwburg Venray

Het kan soms lastig zijn om een keuze te maken om tickets voor een bepaalde voorstelling te reserveren. Schouwburg Venray probeert altijd zo goed mogelijk tekst en uitleg te geven over een bepaalde voorstelling. Daarbij plaatsen we zo snel mogelijk beschikbare beelden rondom de voorstelling. Maar de vraag die dan nog blijft is: hoe wordt de voorstelling ontvangen door pers en publiek? 

Om deze vraag te beantwoorden heeft Schouwburg Venray nu Publiek Geeft Sterren ingeschakeld. Op elke voorstellingspagina is te zien met hoeveel sterren de voorstelling wordt beoordeeld als deze al eerder elders heeft gespeeld. Het publiek van de voorstelling in andere theaters geeft reacties en als er professionele recensies bestaan, worden deze ook weergeven. Een eerlijke mening over de voorstellingen die in ons theater komen!


Lees meer
12-03-2018 Ricky Koole bij de African Mama's

Zangeres Ricky Koole is de vaste vervanger van Leoni Jansen bij de African Mamas. Het collectief is voor het eerst in twee jaar weer in Nederland te zien, dit keer met de voorstelling Siyabonga Makeba.

Het theaterconcert brengt een ode aan Miriam Makeba, de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo is Miriam Makeba 'Mama Africa'. In de voorstelling wordt haar strijd tegen apartheid belicht en het feit dat zij hierom dertig jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.

De African Mamas brengen haar grootste hits ten gehore, zoals Pata Pata, Malaika en de Clicksong. Ook haar muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon en haar vijf huwelijken komen aan bod


Lees meer
02-03-2018 DIWODO-borrel in Goesting

Een nieuwe serie is geboren: DIWODO-borrel in Proeflokaal Goesting.

Boek je tickets voor cabaretvoorstellingen op dinsdag, woensdag of donderdag in de kleine zaal, dan krijg je op die avond op vertoon van je ticket een gratis proefglaasje speciaalbier in Proeflokaal Goesting. Boek je meer dan 4 tickets, dan krijg je naast het speciaalbiertje een gratis borrelplankje!

De volgende voorstellingen behoren tot deze te gekke serie:


Lees meer
26-02-2018 Theater Test Team in Schouwburg Venray

Theater Test Team (TTT) is een initiatief van Schouwburg Venray. De insteek van het TTT is om jongeren een inkijkje te geven in het theater, ze meer te betrekken en enthousiast maken. Schouwburg Venray werkt samen met Cultura Venray, HALLO Venray en Omroep Venray om het TTT compleet te maken.

Op de avond van de voorstelling kan het zomaar mogelijk zijn dat TTT-leden backstage de artiest(en) gaan interviewen, vragen naar de verwachtingen van de bezoekers, gaan ze naar de voorstelling en vragen ze naar de ervaringen van de bezoekers. Ze brengen een complete theateravond in beeld.


Lees meer
21-02-2018 Vacature medewerker spoelkeuken De Artiest

De Artiest eten & drinken is per direct op zoek naar medewerkers voor in de spoelkeuken.

Ben jij:

  • minimaal 16 jaar,
  • beschikbaar in de avonden en weekenden,
  • bereid om je handen uit de mouwen te steken?

Dan kan jij zomaar eens onze nieuwe collega worden! Reageer nu op deze vacature door je sollicitatiebrief en CV te sturen naar a.basten@schouwburgvenray.nl.


Lees meer
01-02-2018 De Formule 1 Show komt naar Schouwburg Venray

De onwijs populaire 'De Formule 1 Show' komt volgend theaterseizoen naar Schouwburg Venray! Er zijn een aantal unieke try-outs geweest die binnen een mum van tijd waren uitverkocht. De show met Olav Mol en Jack Plooij staat dinsdag 9 oktober in de grote zaal van Schouwburg Venray. Tickets hiervoor zijn vanaf 3 april beschikbaar, zet deze datum in je agenda om erbij te kunnen zijn! 


Lees meer
16-01-2018 Recensies Mooi Weer Vandaag

Het toneelstuk Mooi Weer Vandaag staat donderdag 5 april in Schouwburg Venray. Na de première verschenen De hoofdrollen zijn weggelegd voor top acteurs waaronder Bram van der Vlugt en Nettie Blanken.

In 'Mooi Weer Vandaag' van David Storey volgen we de gesprekken tussen vier mensen. Hun gesprekken gaan veelal over het weer en stokken voortdurend. Langzaamaan wordt duidelijk dat er met alle vier iets aan de hand is. Lees verder voor de recensies.


Lees meer

nieuws

Schouwburg Venray is een bruisend theater met ruim 56.000 bezoekers, van zowel professionele als cultureel lokale voorstellingen. De schouwburg ligt in hartje Venray en heeft een grote theaterzaal met 620 zitplaatsen en een kleine theaterzaal met 200 zitplaatsen of ruim 500 staplaatsen. Per seizoen vinden er ca. 125 professionele voorstellingen en ruim 65 verhuringen plaats. Een enthousiast team draagt zorg voor een heerlijk avondje uit waarmee het een thuisgevoel wilt creëren voor zowel jou als gast, als artiest, als bezoeker. Thuis maar dan in een andere wereld.. Meer informatie hierover vind je hier.