18-04-2019 Schouwburg Venray gaat samenwerking aan met Noord- en Midden-Limburgse theaters

Noord- en Midden-Limburg is een gebied om te ontspannen en om te ontdekken. Als bewoner deze veelzijdige regio heb je geluk. Schouwburg Venray zorgt er met vier andere Noord- en Midden-Limburgse theaters voor dat je op cultureel gebied niks hoeft te missen en niet ver hoeft te reizen voor grote theaternamen en -shows!

Wist jij bijvoorbeeld dat ‘Kinky Boots’, ‘Urbanus’, ‘Scapino Ballet’ en ‘Martijn Fischer zingt Hazes’ gewoon in jouw regio komen?

De samenwerking met TheaterHotel De Oranjerie in Roermond, DOK6 in Panningen, Munttheater in Weert en De Maaspoort in Venlo werpt dus nu al zijn vruchten af. Maar deze samenwerking wordt intensiever…


Lees meer
18-04-2019 Ouderenkoren gezocht voor Hendrik Groen in Venray

De theaterproductie 'Hendrik Groen, zolang er leven is' staat komend seizoen op vrijdag 3 april in Schouwburg Venray. Na het succes van de vorige voorstelling keren Beau Schneider, Mike Weerts en Cynthia Abma terug naar de theaters. De producent is op zoek naar ouderenkoren die meespelen en zingen in deze voorstelling. Het repertoire wordt op dit moment nog samengesteld door regisseur Gijs de Lange en schrijver Léon van der Sanden. Het is de bedoeling dat het koor de nummers zelf instudeert met hun eigen dirigent. Op de avond is er voorafgaande aan de voorstelling nog een laatste repetitie.


Lees meer
18-02-2019 Carnaval in Schouwburg Venray

Vastelaovend in Schouwburg Venray en De Artiest eten & drinken

zaterdag - zondag - maandag

FEZZTELAOVEND | foyer
met feestband FEZZ
vanaf 16.00 uur (alle leeftijden)

JEUGDBAL | kleine zaal
met feest DJ
van 20.00 tot 23.00 uur (alle leeftijden)

AFTERPARTY | kleine zaal
met DJ Eleven
vanaf 23.30 uur (18+)

GOEËD AETE | De Artiest
schuif aan voor €12,50


Lees meer
12-02-2019 Steve Fister in Schouwburg Venray

Steve Fister is een blues-/rockgitarist uit Los Angeles met een indrukwekkende carrière. Hij speelde o.a. bij Steppenwolf, King Cobra, Quiet Riot Pat Travers en Stu Hamm. Daarnaast ging hij op tour met Bon Jovi, Yngwie Malmsteen en Poison. Deze gitaarlegende komt op donderdag 21 maart naar Schouwburg Venray met zijn band.


Lees meer
08-02-2019 Waanzinnige Musical & Show Week

Het is een van de mooiste weken van het jaar: De Waanzinnige Musical & Show Week! In deze week reserveer je tweede rang tickets voor de beste musicals en show in Venray en Venlo voor maar €10 of €20.

Profiteer alleen deze week, 11 t/m 17 maart, van dit waanzinnige aanbod. Gebruik bij je reservering de actiecode MUSICALSHOWWEEK en de korting wordt automatisch verrekend. Veel plezier!

De musicalshowweekkorting is van toepassing op de volgende shows:


Lees meer
06-02-2019 Cadeautips voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is populairder dan ooit! Bijna één op de drie Nederlanders verraste in 2018 zijn of haar, al dan niet geheime, geliefde. Op de dag van de liefde gaan we er op uit, maar we grijpen deze dag vooral aan om cadeautjes voor elkaar te kopen. Je kan daarbij denken aan bloemen of chocolade, maar een avondje naar zijn/haar favoriete cabaretier, musical of concert is een cadeau waar je echt indruk mee maakt.

Nederlanders besteden gemiddeld...


Lees meer
28-01-2019 Interview Carolina Dijkhuizen

Carolina Dijkhuizen staat op donderdag 25 april in Schouwburg Venray met ‘Thank God It’s Donna’ om een eerbetoon te brengen aan de in 2012 overleden discozangeres Donna Summer. Na jaren gespeeld te hebben in grote musicals (o.a. in Aida, The Lion King, Dreamgirls en Sister Act) is het de eerste keer dat Carolina met een muziekprogramma te zien zal zijn. Het blijkt een lang gekoesterde wens.

Lees verder voor het interview met Carolina...


Lees meer
08-01-2019 Dans in de regio

Als dansliefhebber kan jij je hart ophalen in jouw regio! Door de samenwerking tussen Schouwburg Venray en De Maaspoort kunnen we een grote diversiteit aan dansgezelschappen van top niveau naar Noord-Limburg halen. Of je nou van modern, klassiek, experimenteel of hiphop houdt, genieten wordt het zeker dit theaterseizoen. 

Bekijk hier welke dansgezelschappen en dansproducties naar jouw regio komen...


Lees meer
04-12-2018 BTW-verhoging op theatertickets

De BTW op theatertickets gaat per 1 januari omhoog van 6% naar 9%. Vanaf die datum zijn wij genoodzaakt de ticketprijzen te verhogen.
Bestel daarom je tickets en/of cadeautjes vóór 1 januari 2019!


Lees meer
28-11-2018 Kerstrecept Huub Stapel

“Met kerst vind ik het leuk om dingen te eten die ik het hele jaar door eigenlijk nooit eet. Ik ben een ontzettend wijnliefhebber, en daarom ook gek op Boeuf Bourguignon, uiteraard vergezeld met een goed glas rode wijn!”

Lees verder om achter het favoriete kerstrecept van Huub Stapel te komen...


Lees meer

Nieuws | Schouwburg Venray

Schouwburg Venray is een gezellig theater met ruim 70.000 bezoekers, van zowel professionele als cultureel lokale voorstellingen. Het theater ligt in hartje Venray en heeft een grote theaterzaal met ruim 620 zitplaatsen en een kleine theaterzaal met 200 zitplaatsen of ruim 500 staplaatsen. Bij Schouwburg Venray is iedereen welkom, altijd. Of het nu gaat om het bezoeken van een professionele voorstellingen of voor een verhuring. Een enthousiast team draagt zorg voor een heerlijk avondje uit waarmee het een thuisgevoel wilt creëren voor zowel jou als gast, als artiest, als bezoeker. Thuis, maar dan in een andere wereld.