11-07-2018 Recordaantal bezoekers en activiteiten in Schouwburg Venray

De laatste voorstelling van theaterseizoen 2017-2018 in Schouwburg Venray is gespeeld. Daarmee is het eerste volledige theaterseizoen na de verbouwing van het Venrayse theater ten einde. Schouwburg Venray laat weten dat dit haar meest succesvolle seizoen in jaren is geweest.

Het aantal bezoekers van voorstellingen uit seizoen 2017-2018 is met 64% gestegen ten opzichte van het seizoen daarvoor. Het seizoen daarvoor was een half seizoen, maar met een minimaal verschil in het aantal voorstellingen. Het theater meldt dat het bezoekersaantal van seizoen 2017-2018, vergeleken met de afgelopen drie seizoenen, het hoogst is.

Naast de stijging van het aantal gasten van voorstellingen, bestaat er ook een fikse stijging in het aantal verhuringen. Dit heeft volgens het theater veel te maken met de verbouwing van het pand. De locatie is door de verbouwing, en komst van de kleine zaal en de vergaderruimte, aantrekkelijker voor allerlei bedrijven, verenigingen en particulieren om een evenement te organiseren. Dit resulteert in...


Lees meer
09-07-2018 vakantiesluiting theaterkassa Schouwburg Venray

De zomervakantie is begonnen voor het grootste gedeelte van Zuid-Nederland. Met de zomervakantie komt ook de vakantiesluiting van onze theaterkassa.

De theaterkassa is gesloten van 20 juli tot en met 12 augustus. De normale openingstijden gaan weer in vanaf maandag 13 augustus.

In de vakantiesluiting van de theaterkassa bestel je eenvoudig je tickets via onze website. Bekijk het programma hier.


Lees meer
26-06-2018 Schouwburg Venray in de race voor 'Meest gastvrije theater van Nederland'

Het Land van ANWB initieert voor de derde keer een grote landelijke theaterverkiezing. Dit jaar maakt Schouwburg Venray kans op de prijs voor ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ in de categorie ‘kleine gemeente’. Schouwburg Venray roept iedereen op om te stemmen via bit.ly/theaterverkiezing. De theaters worden beoordeeld op verschillende criteria, het theater met de beste beoordeling wint de titel.

De ANWB heeft onderzocht aan welke criteria een gastvrij theater moet voldoen. De criteria zijn aanbod van voorstellingen, bereikbaarheid, horeca in en om het theater, prijsniveau, sfeer en uitstraling, zitcomfort en zicht op het podium. Schouwburg Venray doet haar uiterste best om uit te blinken op al deze punten, de verbouwing heeft hier ook aan bijgedragen. Het motto van Schouwburg Venray is dan ook niet voor niks ‘Iedereen welkom, ALTIJD’.

Het best beoordeelde theater mag zich een jaar lang 'Meest gastvrije theater van Nederland' noemen en krijgt een prijsbokaal en communicatie in het ANWB Theatermagazine, dat verschijnt als bijlage bij Kampioen 10/11.

In 2017 was de ranking van de meest gastvrije theater in de categorie ‘kleine gemeente’ als volgt: Theater het Kruispunt, Theater de Leest en Parkgebouw Rijssen. Welk theater er dit jaar met de prijs vandoor gaat wordt bekend op dinsdag 2 oktober. Stemmen op Schouwburg Venray kan tot en met 15 juli via bit.ly/theaterverkiezing.


Lees meer
21-06-2018 Guido Weijers in Schouwburg Venray bijgeboekt

Guido Weijers komt met een extra show naar Schouwburg Venray!

De eerste show, De Oudejaarsconference 2018, op zaterdag 6 oktober was binnen no-time uitverkocht. En de wachtlijst voor de eerste show werd maar langer en langer. Dat heeft ons doen besluiten om Guido nog één keer Venray te laten vermaken met zijn show.

De Oudejaarsconference 2018 van Guido Weijers is bijgeboekt voor vrijdag 5 oktober 2018. De verkoop start op vrijdag 22 juni om 15.00 uur.


Lees meer
20-06-2018 Chris, het broertje van Mick Jagger, komt naar Schouwburg Venray

Talent zit in de familie bij de Jaggers. Bij Mick Jagger van The Rolling Stones maar ook bij zijn jongere broer Chris Jagger. Chris en The Rocking Kronies komen naar Nederland en zijn slechts op vijf plekken te zien, daar is Venray er één van!

Chris schreef nummers mee met de bandleden van de allergrootste rockband allertijden. Albums van The Rolling Stones waar werk van Chris in verweven zit zijn ‘Dirty Work’ en ‘Steel Wheels’. De jongere Jagger werkte daarnaast samen met grote namen als Bob Dylan, David Gilmour en Eric Clapton.

De programmeur, Maarten van Erp, van Schouwburg Venray geeft aan ontzettend trots te zijn dat deze artiest in het programma van de schouwburg staat.

Het staconcert van Chris Jagger is op vrijdag 28 september in Schouwburg Venray. Een zeer unieke kans om een rasartiest in hart en nieren live te zien. In het concert komt onder andere werk voorbij van zijn album ‘All The Best’ waaronder de duetten met Mick Jagger. Tickets kosten €22,50 en zijn nu nog met €2 korting te krijgen.


Lees meer
18-06-2018 Genomineerd cabarettalent in Schouwburg Venray

De jury van de VSCD Cabaretprijzen maakte afgelopen donderdag de zes genomineerden bekend voor de Poelifinario, de prijs voor de indrukwekkendste cabaretvoorstelling van het afgelopen theaterseizoen. Dit jaar worden er drie Poelifinario’s uitgereikt in de categorieën ‘entertainment’, ‘engagement’ en ‘kleinkunst’.

Alex Klaassen en Jochem Myjer zijn genomineerd in de categorie ‘entertainment’. Jochem Myjer stond met zijn genomineerde show 'Adem in, adem uit' vorig seizoen drie keer in Schouwburg Venray. In de categorie ‘engagement’ zijn er drie genomineerden: ‘Om alles!’ van Richard Groenendijk, ‘Geloof ons nou maar’ van het duo Veldhuis & Kemper en ‘Het kromme hout der mensheid’ van Tim Fransen. Tim Fransen en Veldhuis & Kemper komen beide met hun genomineerde show naar Schouwburg Venray dit seizoen. In de categorie ‘kleinkunst’ is er al een winnaar: het theaterconcert ‘Spijkers II’.

Naast de Poelifinario bestaat ook de prijs 'Neerlands Hoop', de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Bij deze prijs gaat de strijd tussen Martijn Kardol met ‘Bang’, Stefano Keizers met ‘Erg heel’, het duo Rundfunk met ‘Wachstumsschmerzen’, René van Meurs met ‘Ik beloof niks’ en Johan Fretz met ‘De zachtmoedige radicaal’. Vier van de vijf genomineerden stonden in seizoen 2017/2018 in Schouwburg Venray, namelijk: Martijn Kardol, Stefano Keizers, Rundfunk en René van Meurs.


Lees meer
31-05-2018 Carolina Dijkhuizen hoofdrol in Thank God It's Donna

Carolina Dijkhuizen, bekend van o.a. The Lion King en The Bodyguard, speelt de hoofdrol in 'Thank God It's Donna' in Schouwburg Venray. Producent Whisperland maakte dit vandaag als volgt bekend: “deze rol is Carolina op het lijf geschreven en wij zijn trots en verheugd dat juist zij ervoor gekozen heeft om de alles bepalende hoofdrol op zich te nemen in dit respectvolle eerbetoon aan een fenomenale zangeres wiens trendsettende disco hits en aangrijpende levensverhaal hele generaties inspireren”.

Thank God It's Donna is op donderdag 25 april te zien in Schouwburg Venray in de vorm van een staconcert.


Lees meer
22-03-2018 Gevonden voowerpen Schouwburg Venray

Ben je iets kwijt geraakt of ben je jouw jas vergeten bij Schouwburg Venray? Om te controleren of wij je voorwerp hebben gevonden kun je altijd even langs komen of contact opnemen met onze theaterkassa via info@schouwburgvenray.nl of 0478 530 999.


Lees meer
15-03-2018 Publiek Geeft Sterren bij Schouwburg Venray

Het kan soms lastig zijn om een keuze te maken om tickets voor een bepaalde voorstelling te reserveren. Schouwburg Venray probeert altijd zo goed mogelijk tekst en uitleg te geven over een bepaalde voorstelling. Daarbij plaatsen we zo snel mogelijk beschikbare beelden rondom de voorstelling. Maar de vraag die dan nog blijft is: hoe wordt de voorstelling ontvangen door pers en publiek? 

Om deze vraag te beantwoorden heeft Schouwburg Venray nu Publiek Geeft Sterren ingeschakeld. Op elke voorstellingspagina is te zien met hoeveel sterren de voorstelling wordt beoordeeld als deze al eerder elders heeft gespeeld. Het publiek van de voorstelling in andere theaters geeft reacties en als er professionele recensies bestaan, worden deze ook weergeven. Een eerlijke mening over de voorstellingen die in ons theater komen!


Lees meer
26-02-2018 Theater Test Team in Schouwburg Venray

Theater Test Team (TTT) is een initiatief van Schouwburg Venray. De insteek van het TTT is om jongeren een inkijkje te geven in het theater, ze meer te betrekken en enthousiast maken. Schouwburg Venray werkt samen met Cultura Venray, HALLO Venray en Omroep Venray om het TTT compleet te maken.

Op de avond van de voorstelling kan het zomaar mogelijk zijn dat TTT-leden backstage de artiest(en) gaan interviewen, vragen naar de verwachtingen van de bezoekers, gaan ze naar de voorstelling en vragen ze naar de ervaringen van de bezoekers. Ze brengen een complete theateravond in beeld.


Lees meer

nieuws

Schouwburg Venray is een bruisend theater met ruim 56.000 bezoekers, van zowel professionele als cultureel lokale voorstellingen. De schouwburg ligt in hartje Venray en heeft een grote theaterzaal met 620 zitplaatsen en een kleine theaterzaal met 200 zitplaatsen of ruim 500 staplaatsen. Per seizoen vinden er ca. 125 professionele voorstellingen en ruim 65 verhuringen plaats. Een enthousiast team draagt zorg voor een heerlijk avondje uit waarmee het een thuisgevoel wilt creëren voor zowel jou als gast, als artiest, als bezoeker. Thuis maar dan in een andere wereld.. Meer informatie hierover vind je hier.