25-09-2018 Hoge tevredenheidsscore Schouwburg Venray

Het theaterseizoen is succesvol van start gegaan voor Schouwburg Venray. De eerste voorstelling van het seizoen had een bezettingsgraad 86%. De gasten waren lyrisch over zowel het optreden van Mirusia als over de totale beleving in het theater. De gastvrijheid van het theater werd met een rapportcijfer 8,8 beoordeeld en de waarschijnlijkheid van aanbeveling werd met een 9 beoordeeld.

Een bezoeker van Mirusia over Schouwburg Venray: “Opvallend was de grote betrokkenheid en persoonlijke aandacht van het personeel. Hierdoor voelt men zich thuis. (…) Grote waardering hiervoor!” Roos Creemers, hoofd marketing, pr en hospitality, geeft aan onwijs trots te zijn op deze resultaten en reacties na de start van het seizoen. “In alle keuzes die we maken staat een optimale gastbeleving centraal” aldus Creemers.

Eerder werd al bekend dat Schouwburg Venray in de top 10 staat van de ANWB-verkiezing ‘Meest Gastvrije Theater van Nederland’ in de categorie ‘kleine gemeente’. Op welke plaats we daadwerkelijk zijn beland wordt op 2 oktober bekend in Studio’s Aalsmeer tijdens de prijsuitreiking. 


Lees meer
18-09-2018 Theateropleiding in Schouwburg Venray

In samenwerking met Schouwburg Venray hebben Rob van Lieshout en Henk Deters theateropleiding ´PodiumCollege´ gelanceerd. Het PodiumCollege is een theateropleiding waarin kennis wordt gemaakt met theater in de breedste zin van het woord. De leerlingen van het PodiumCollege hebben als einddoel het opvoeren van een theaterstuk.

PodiumCollege is in het leven geroepen omdat zo´n complete theateropleiding nog niet bestond in deze regio. Het doel van de theateropleiding is dan ook om de leerlingen wegwijs te maken in alle aspecten van het theater, zoals decor en grime, en om persoonlijke groei in het spel te laten ontstaan.

Rob van Lieshout en Henk Deters zijn de coaches van de theateropleiding. Rob is een ervaren spreker, dit uit zich onder andere in presenteren, voorzitten, een gesprek leiden en animeren. Daarnaast heeft Rob verschillende theaterproducties gemaakt samen met Oewieë. Henk staat ook al jaren op het podium, hij treedt op als onder andere acteur, regisseur en muzikant. De coaches zijn dus behoorlijk ervaren te noemen, maar er komen tijdens de theateropleiding ook inspirerende gastcoaches.

De theateropleiding is bedoeld voor iedereen tussen de 18 en 100 jaar oud en vindt plaats op elke maandagavond in Schouwburg Venray. PodiumCollege start op maandag 14 januari en is een theateropleiding van 15 weken. Meer informatie HIER te vinden.


Lees meer
11-07-2018 Recordaantal bezoekers en activiteiten in Schouwburg Venray

De laatste voorstelling van theaterseizoen 2017-2018 in Schouwburg Venray is gespeeld. Daarmee is het eerste volledige theaterseizoen na de verbouwing van het Venrayse theater ten einde. Schouwburg Venray laat weten dat dit haar meest succesvolle seizoen in jaren is geweest.

Het aantal bezoekers van voorstellingen uit seizoen 2017-2018 is met 64% gestegen ten opzichte van het seizoen daarvoor. Het seizoen daarvoor was een half seizoen, maar met een minimaal verschil in het aantal voorstellingen. Het theater meldt dat het bezoekersaantal van seizoen 2017-2018, vergeleken met de afgelopen drie seizoenen, het hoogst is.

Naast de stijging van het aantal gasten van voorstellingen, bestaat er ook een fikse stijging in het aantal verhuringen. Dit heeft volgens het theater veel te maken met de verbouwing van het pand. De locatie is door de verbouwing, en komst van de kleine zaal en de vergaderruimte, aantrekkelijker voor allerlei bedrijven, verenigingen en particulieren om een evenement te organiseren. Dit resulteert in...


Lees meer

Nieuws | Schouwburg Venray

Schouwburg Venray is een gezellig theater met ruim 70.000 bezoekers, van zowel professionele als cultureel lokale voorstellingen. Het theater ligt in hartje Venray en heeft een grote theaterzaal met ruim 620 zitplaatsen en een kleine theaterzaal met 200 zitplaatsen of ruim 500 staplaatsen. Bij Schouwburg Venray is iedereen welkom, altijd. Of het nu gaat om het bezoeken van een professionele voorstellingen of voor een verhuring. Een enthousiast team draagt zorg voor een heerlijk avondje uit waarmee het een thuisgevoel wilt creëren voor zowel jou als gast, als artiest, als bezoeker. Thuis, maar dan in een andere wereld.