PodiumCollege | Schouwburg Venray

Ontdek én maak theater. Dat doe je als je jezelf aansluit bij PodiumCollege.

PodiumCollege is een theateropleiding waar je kennis maakt met theater in de breedste zin van het woord. Het einddoel van de theateropleiding is het opvoeren van een toneelstuk in Schouwburg Venray, maar daar komt meer bij kijken.

Op weg naar het toneelstuk kom je in het theater verschillende aspecten tegen zoals decor en grime. Het doel van PodiumCollege  is om jou wegwijs te maken in deze aspecten in een echt theater en om jou persoonlijke groei te laten doormaken op het gebied van toneelspel.

Rob van Lieshout en Henk Deters zijn jouw coaches in de theateropleiding. Rob is een ervaren spreker, dit uit zich onder andere in presenteren, voorzitten, een gesprek leiden en animeren. Henk staat ook al jaren op het podium, hij treedt op als onder andere acteur, regisseur en muzikant. Je kan jouw coaches dus behoorlijk ervaren noemen, maar er komen tijdens de theateropleiding ook inspirerende gastcoaches.

Vanuit PodiumCollege bezoek je één professionele voorstelling in Schouwburg Venray. Het doel hiervan is om de geleerde stof door professionals uitgevoerd te zien worden. Je maakt de voorstelling mee vanuit alle aspecten van de theateropleiding: backstage, decor, rekwisieten, trekkenwand, licht & geluid, meet & greet met de acteurs en technici.


Opbouw theateropleiding

  • Duur: 15 weken op elke maandagavond
  • Start: januari 2020
  • Doel: kennismaken met theater en persoonlijke groei in toneelspel
  • Einddoel: toneelstuk opvoeren
  • Kosten: €245

Aanmelden via podiumcollege@schouwburgvenray.nl lever daarbij DIT inschrijfformulier in.