Datum:
Do 9 sep. 202120:15

Alzheimer

met Suzan Seegers, Fenna Ograjensek e.a.

Muziektheater
Rabozaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 20,00

Muziekdramatische productie over alzheimer

Liederen (aria’s), koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten zorgen ervoor dat diverse aspecten belicht worden van de ziekte alzheimer. De meest voorkomende vorm van dementie, en van het onderzoek naar oorzaak, preventie en behandeling.

Wat gaat er om in het hoofd van de zieke, welke beproevingen moet de partner doorstaan, hoe gaan mantelzorger en thuiszorg met de situatie om? Maar ook: voor welke uitdagingen zien onderzoekers zich geplaatst? Ook daar zijn er twijfels, frustraties, teleurstellingen. 

Over carrièrekansen, afgewezen artikelen en subsidies, de onderlinge competitie voor onderzoeksmiddelen en het uitblijven van zicht op een simpele oplossing in de vorm van een medicijn.

Toch gloort er licht aan de horizon. Door vernieuwend onderzoek worden op het gebied van preventie en behandeling de laatste jaren belangrijke stappen gezet. Een beter leven mét dementie is mogelijk.

Er is dus hoop! Vandaar dat de compositie ‘Hoop’ van pianist Louis van Dijk, hij was de laatste jaren van zijn leven alzheimerpatiënt, als rode draad door het oratorium loopt. 

Muziekdramatische productie in het kader van de viering van het twintigjarig bestaan van Alzheimer Centrum Limburg (ACL). De teksten van de vertellers en de lied-/koorteksten zijn nieuw geschreven. Verder wordt er gebruik gemaakt van bestaande muziek, die speciaal voor deze productie is gearrangeerd. De gebruikte muziek is zeer divers: van kunstlied tot opera-aria en van popsong tot filmmuziek. 

Lees meer

Gerelateerde voorstellingen

Wo 21 dec. 2022So Long CohenErnest Beuving Vanaf € 20,00 MuziektheaterTickets
Zo 26 mrt. 2023Yoga in ConcertColors of Coldplay Vanaf € 22,50 MuziektheaterTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Geweest