Datum:
Wo 6 apr. 202220:00

Solo Stories

In het licht

Toneel
Bolzaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 21,50

Muzikale voorstelling gebaseerd op het indrukwekkende boek van Karin Bloemen

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

'In het licht' is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek 'Mijn ware verhaal' van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (bekend van o.a. 'Emma wil leven', 'Soldaat van Oranje' en 'SKY'), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

Karin Bloemen: "Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van 'Mijn ware verhaal' een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest.
Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen.
De belangrijkste boodschap voor hen is toch: als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf. Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!"

---

Inleiding bij In het licht
Deze inleiding wordt verzorgd door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. De inleiding start om 19:15 uur in de foyer boven bij de Bolzaal en is gratis toegankelijk.

Lees meer

LET OP: bij het bestellen van tickets kan je jouw stoelkeuze aangeven. Maar je stoelkeuze vervalt als de 1,5-metermaatregel nog van kracht is, onze gastvrouw wijst je dan plaats(en) toe.

Gerelateerde voorstellingen

Di 16 nov. 2021The MousetrapMet Willeke van Ammelrooy, Frederik Brom, Bob Ott e.a. Vanaf € 33,50 ToneelTickets
Do 25 nov. 2021De Schuldigemet Daniël Boissevain Vanaf € 21,50 ToneelTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Tickets