Datum:
Do 7 apr. 202219:30Geannuleerd

Giselle

Charkov City Opera & Ballet

Dans
Rabozaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 36,00

Romantisch ballet met groot live orkest

Hoewel Giselle een van de oudst bewaarde balletten is, wordt het nog altijd wereldwijd gedanst. Met een levendige eerste akte, zijn aangrijpende waanzinscène en de daaropvolgende onaardse, pure 'witte akte' behoort Giselle tot de standaardwerken van het romantisch-klassieke repertoire. Sinds de première in 1841 hebben talloze interpretaties van dit aangrijpende verhaal over liefde, misleiding, verraad en vergeving het licht gezien.

Giselle is een jong boerenmeisje dat met haar moeder in een klein dorp woont. Giselle wordt smoorverliefd op een vreemdeling maar wanneer ze erachter komt dat hij haar bedrogen heeft en eigenlijk verloofd is, neemt zij haar eigen leven. Op het kerkhof waar Giselle begraven ligt, is er een groep vrouwelijke geesten genaamd Wili’s; dit zijn geesten van bedrogen vrouwen die 's nachts elke man die ze in het bos tegenkomen laten dansen tot hij doodvalt. Wanneer Giselle’s geliefde haar graf bezoekt, moet ze hem beschermen tegen de betovering van de Wili’s.

De voorstelling wordt live muzikaal begeleid door het Philharmonisch Orkest van Charkov. Het Charkov City Opera & Ballet zorgt voor een constante mogelijkheid om klassieke titels op hoog niveau in Schouwburg Venray te ervaren!

Lees meer

Gerelateerde voorstellingen

Do 8 dec. 2022Scapino Ballet RotterdamCasablanca Vanaf € 24,50 DansTickets
Do 2 mrt. 2023Another Kind of BlueWave Vanaf € 21,00 DansTickets
Vr 31 mrt. 2023Oxygen - a Jennifer Romen ProductionDelusion Vanaf € 22,50 DansTickets
Do 13 apr. 2023LAVA CollectiveLa Despedida Vanaf € 19,50 DansTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Geweest