Datum:
Di 11 apr. 202320:15 - 21:45

Hendrik Groen

Opgewerkt naar de eindstreep

Toneel
OTTOzaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 30,00
Rang 2
€ 25,00

De meest geliefde bejaarde van Nederland komt naar Schouwburg Venray

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar Schouwburg Venray. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt; “In iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.”


Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Lees meer

Overtuigend en ontroerend.

NRC Handelsblad

Vol humor en tragiek.

Algemeen Dagblad

Allerlaatste etappes van sympathieke oude man ontroeren behoorlijk

Theaterkrant

Trailer

Gerelateerde voorstellingen

Wo 3 mei 2023Komt een vrouw bij de dokterMaartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie Brouwer en Marie Louise Stheins Vanaf € 24,50 ToneelTickets
Vr 5 mei 2023Toneelgroep Maastrichtde Kersentuin Vanaf € 26,50 ToneelTickets
Uitverkocht
Uit de regio
Zo 14 mei 20231 andere dataProjectgroep Mgr. SchravenstichtingHelse Liefde Vanaf € 14,50 ToneelTickets
Wachtlijst
Za 27 mei 2023Huub StapelAlleen Familie Vanaf € 26,50 ToneelTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Tickets