Datum:
Vr 5 mei 202320:15

Toneelgroep Maastricht

de Kersentuin

Toneel
OTTOzaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 31,50
Rang 2
€ 26,50

Een bewerking van één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. 

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

Lees meer

Goede balans tussen humor en tragedie.

NRC

Een volkomen nieuw kijkspel, waarin tragiek, humor en emotionele momenten hun plaats blijven houden.

Brabant Cultureel

Kraakheldere tekst, met veel humor en af en toe wat drama.

Volkskrant

Trailer

Gerelateerde voorstellingen

Di 11 apr. 2023Hendrik GroenOpgewerkt naar de eindstreep Vanaf € 25,00 ToneelTickets
Wo 3 mei 2023Komt een vrouw bij de dokterMaartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie Brouwer en Marie Louise Stheins Vanaf € 24,50 ToneelTickets
Uitverkocht
Uit de regio
Zo 14 mei 20231 andere dataProjectgroep Mgr. SchravenstichtingHelse Liefde Vanaf € 14,50 ToneelTickets
Wachtlijst
Za 27 mei 2023Huub StapelAlleen Familie Vanaf € 26,50 ToneelTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Tickets