Datum:
Do 8 dec. 202220:15 - 21:30

Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

Dans
Rabozaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 29,50
Rang 2
€ 24,50

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld

De Hollywoodklassieker Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe vertaalt de film naar een zinderende dansvoorstelling met gepassioneerde duetten en betoverende groepschoreografieën. Casablanca is een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca komen verschillende disciplines samen tot één geheel. Op een draaiend podium creëert Ed Wubbe met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een sfeervolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ’40, afgewisseld met opzwepende Marokkaanse Berbermuziek.

Lees meer

Casablanca brengt je op sommige momenten in vervoering, zoals in de duetten waarin de wonderschone Ellen Landa met volle overtuiging in de rol van Ilse Lund lijkt te stappen. Zij laat de passie van het toneel spatten.

Noordhollands Dagblad

De organische groepschoreografieën die Ed Wubbe op deze muziek heeft gemaakt, zijn duidelijke hoogtepunten van het stuk.

Movement Exposed

In een reeks dynamische groepsballetten op traditionele Berbermuziek laat choreograaf Ed Wubbe de Marokkaanse setting een stuk duidelijker uit de verf komen dan in de film.

Ed Wubbe

Extra | om 19:15 uur is er een inleiding in de Foyer op de eerste etage, de inleiding is gratis toegankelijk.

Trailer

Gerelateerde voorstellingen

Do 2 mrt. 2023Another Kind of BlueWave Vanaf € 21,00 DansTickets
Vr 31 mrt. 2023Oxygen - a Jennifer Romen ProductionDelusion Vanaf € 22,50 DansTickets
Do 13 apr. 2023LAVA CollectiveLa Despedida Vanaf € 19,50 DansTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Tickets