Prikkel met cultuureducatie
Datum:
Di 11 apr. 202311:00 - 11:50
Kies een andere datum
Di 11 apr. 202313:00 - 13:50

Radio Walvis

Philharmonie zuidnederland

6+
Educatie
Bolzaal
Tickets

Een geestige vertelling gebaseerd op een eeuwenoud Inuit-sprookje

Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar het stoere Inuit-meisje Pilu heeft haar eigen verhaal en dat wil ze maar wát graag vertellen. Ze gebruikt hiervoor een taperecorder, waarmee ze – ‘Tsjik tsjik: Dit is Radióóóó Walvis!’ - haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die luisteren wil. 

Het decor is volledig uit gerecycled materiaal opgebouwd en is daardoor een stille getuige van de problematiek van de plastic soep. 

Maak gebruik van het digitaal lesmateriaal
Met het lesmateriaal maak je kennis met de wereld van Radio Walvis. Het lesmateriaal bestaat uit drie disciplines uit de voorstelling: vormgeving, drama en muziek. Je leert Pilu kennen en brengt het afval tot leven door er zelfs muziek mee te maken. Na de voorstelling blik je door middel van je eigen radioshow samen terug op wat je gezien en gehoord hebt. 

Lees meer

Wil jij deze schoolvoorstelling met jouw klas bezoeken? Leuk! Dan mag je jouw aanvraag sturen naar Aniek Smits via a.smits@schouwburgvenray.nl. 

Ook te zien op:

Di 11 apr. 2023
13:00 - 13:50

Gerelateerde voorstellingen

Prikkel met cultuureducatieDi 28 mrt. 2023Pippi PowerrrSchoolvoorstelling 8+EducatieTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Binnenkort