Cultureel Lokaal

Fanfare Vriendenkring Overloon en Venray's Mannenkoor Concours Fantastique

zondag 15 oktober 2017
15:00 uur - 15:00 uur | grote zaal

Prijs is inclusief garderobe, exclusief theaterdrankje.

1e rang € 10,00 Normaal tarief

Concours Fantastique

Fanfare Vriendenkring presenteert, met medewerking van Sopraan Catharina Jansen en het Venray’s mannenkoor: ‘Concours Fantastique’.

Fanfare Vriendenkring uit  Overloon viert in 2017 haar 110-jarig bestaan en organiseert in dit bijzondere jaar op zondag 15 oktober een eigen concertconcours. Met recht een unicum in alle opzichten waarbij u kan genieten van een orkest dat al jaren uitkomt in de 1e divisie, de hoogste divisie in de amateurmuziek.
Tijdens dit concert wordt het orkest beoordeeld door een jury en wordt bepaald of zij de komende 4 à 5 jaar mogen blijven uitkomen in deze divisie.

Het concert is een unicum omdat dit orkest niet kiest voor een vastgestelde dag en locatie waarbij een tiental orkesten na elkaar spelen, maar ook het brede publiek wil laten genieten van de prachtige concourswerken. Deze aanpak gaf Fanfare Vriendenkring de kans om ook het Venray’s mannenkoor uit te nodigen om zo gezamenlijk een prachtig programma te verzorgen.

De Fanfare speelt muziekstukken, die speciaal zijn gecomponeerd voor dit type orkest. Muziekstukken met een verhaal, een boodschap…een gevoel. Tijdens de uitvoering voeren de muzikanten u mee door het verhaal van de componist.
Laat u meevoeren op de muziek die geïnspireerd is op de rivier ‘Rubicon’ en ervaar het emotionele ‘New life’, waarbij u getuige bent van leven dat stopt én opnieuw begint.

Bij één van deze grandioze werken, wordt een zangpartij vertolkt door Sopraan Catharina Jansen uit Nijmegen. Het warme timbre van haar stem en haar romantische karakter waarmee zij Rubicon zal vertolken, zal u versteld doen staan. Niet voor niets zingt Catharina als soliste in binnen- en buitenland en heeft zij al verschillende (opera)producties als soliste opgetreden.

De tweede helft van het concert zal worden ingevuld door het Venray’s mannenkoor. Dit koor, bestaande uit ruim 100 zangers, is niet weg te denken uit het culturele leven van Venray en omstreken. Samen met hun dirigenten streven zij naar een hoge graad van perfectie en het resultaat is dan ook dat het koor behoort tot een van de beste koren van Nederland!

Laat u verrassen tijdens deze middag waar een prachtige fusie zal ontstaan tussen een blaasmuziek, zang en een concertconcours.


Reacties & Recensies