Schouwburg_Venray_toneel_Emma wil leven_SoloStories
met voorgesprek
Toneel

Solo Stories Emma wil leven

woensdag 01 mei 2019
20:00 uur - 21:20 uur | bolzaal

Prijs is inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.

1e rang € 23,02 Normaal tarief

Confronterend, ontroerend en verbijsterend

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’.

“De eenzaamheid en eeuwige strijd van iemand met een eetstoornis wordt door Lisse zo bijzonder integer, heftig en raak neergezet dat het zo diep raakt, als mens, ouder, dokter, hulpverlener, wat dan ook. Weer een stap dichter bij begrip.” – Annemarie van Bellegem, kinderarts sociale pediatrie aan het Academisch Medisch Centrum


MET VOORGESPREK VAN MARIT BRUGMAN

Ter aanvulling op de inhoud van de voorstelling vertelt YouTuber Marit Brugman over haar strijd met anorexia op een positieve, hoopgevende manier. De inleiding is gratis toegankelijk, maar aanmelding is vereist.