Fred Delfgaauw Paradijsvogels Schouwburg Venray
Toneel

Paradijsvogels Fred Delfgaauw

vrijdag 13 april 2018
20:00 uur - 21:10 uur | bolzaal

De prijzen hieronder genoemd zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.

1e rang € 21,00 Normaal tarief

Meester-verteller maakt totaaltheater.

U kent ze wel. Ze zijn bijzonder. Volgens velen vreemd, lachwekkend. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden ervaren als een vreemde eend in de bijt, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop zij naar de wereld kijken, gaat vaak gepaard met humor, maar ook met een groot gelijk.
Wie is hier nu gek?

In zijn nieuwe solovoorstelling sleept Delfgaauw het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Na het enorme succes van In de wachtkamer van de liefde kunnen we ook nu weer rekenen op humor en ontroering. Die zó dicht bij elkaar liggen dat het heerlijk schuurt. De meester-verteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen. Herman van Veen zegt over Delfgaauw: ‘Fred is een gezelschap in zijn eentje en wij, het publiek, zijn prettig verbaasd, gaan naar huis en als we thuiskomen zeggen we: verrek, we zijn onze jas vergeten.’

AD interviewde Fred Delfgaauw over de voorstelling en meer. Lees het artikel hier.

Recensies
★★★☆☆ Theaterkrant | "Het is altijd een feest om naar de magische kwaliteiten van Delfgaauw te kijken."
★★★☆☆ Trouw | "Delfgaauw laat zijn excentrieke poppenkarakters in dialoog met hem erop los fulmineren, nostalgisch mijmeren en filosoferen, doorsneden met geestige oneliners."
NRC | "Door Delfgaauws vakmanschap ga je van de typetjes houden. Door hen laat je je graag rondleiden door de Haagse buurt."