Schouwburg Venray_educatie_basisschool_Gewoon Held_ Het Laagland
Educatie

Het Laagland Gewoon Held | 8+

donderdag 24 januari 2019
10:30 uur - 11:40 uur | theaterzaal

groep 4 t/m 8

1e rang € 6,00 Normaal tarief

Een supernormaal superverhaal

Een energieke en kleurrijke voorstelling waarin vier superhelden de uitdagende missie aangaan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort.

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man! 

Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held. 

★★★★ De Limburger: "Vier onzekere superhelden om te knuffelen."
★★★★ Theaterkrant: "Deze propvolle en energieke jeugdvoorstelling biedt een tegenwicht aan de prestatiemaatschappij."
Mirel van der Laar, moeder van twee dochters (9 en 10 jaar): "Heel herkenbaar is de hoge lat die tegenwoordig heel normaal lijkt te zijn. Ook voor mijn twee meiden is het herkenbaar, ze geven meteen aan er iets van geleerd te hebben. "Voor jezelf zorgen is ook heel belangrijk, mama." vooral voor mijn oudste, die de lat voor zichzelf toch al zo hoog heeft liggen, een belangrijke les."