Schouwburg_Venray_cabaret_Tim Fransen_Het kormme hout der mensheid
Schouwburg_Venray_cabaret_Tim Fransen_Het kormme hout der mensheid 1
Schouwburg_Venray_cabaret_Tim Fransen_Het kormme hout der mensheid 2
Cabaret

Tim Fransen Het kromme hout der mensheid

vrijdag 30 november 2018
20:15 uur - 22:00 uur | theaterzaal

Prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.

1e rang € 19,00 Normaal tarief
2e rang € 14,00 Normaal tarief

Een sprankelende cabaretervaring

In 2016 debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma Het failliet van de moderne tijd. Het werd alom bejubeld. Daarbovenop werd het programma ook nog eens bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent.

In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

★★★★★ Algemeen Dagblad:  “Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”
★★★★½ Telegraaf: “Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven te kort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen."
★★★★ Volkskrant: “Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”
Parool: “Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”
★★★★★ Dagblad van het Noorden: "Tim Fransen hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling. (…) Snel en verrassend in onthullende biografische verbindingen, abrupt in sublieme wendingen en met venijnige, ontregelende humor.”
Hij kreeg er bovendien de Poeifinario - categorie engagement - voor, de prijs voor theatermakers met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen jaar.                                       

  • Trailer is van Tims vorige programma 'Het failliet van de moderne tijd'