Cabaret

Martijn Koning Koning van de Dieren

vrijdag 15 maart 2019
20:15 uur - 21:45 uur | theaterzaal

Prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje.

1e rang € 19,48 Normaal tarief
2e rang € 14,34 Normaal tarief

Snelheid, grappen en absurdisme

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.

★★★★ NRC: "In Koning van de dieren behoudt Koning zijn losse vertelstijl en hoge grapdichtheid, maar kiest hij voor het eerst een centraal thema: de relatie tussen mens en dier. Daar valt natuurlijk heel wat over te zeggen, maar Koning is geen cabaretier met een boodschap. Hij maakt een pretentieloos soort cabaret en toont zich vooral een beeldend verteller en een scherp observator van alledaagse ergernissen."
★★★★ Volkskrant: "Koning toont zijn grote verteltalent in een aantal langere dierenverhalen, die in groot tempo over elkaar heen buitelen."
Het Parool: "Koning van de dieren is absoluut topentertainment (…) Niet te dik, niet te zwaar, maar precies voldoende om alle fijne grappen tot één geheel te smeden."
Theaterkrant: "Koning van de dieren is het beste dat Koning tot nu toe heeft gemaakt."