Schouwburg_Venray_Show_Wereldband_Slapstick
Show

Wëreldbänd Släpstick | reprise

vrijdag 02 november 2018
20:15 uur - 22:30 uur | theaterzaal

Prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.

1e rang € 22,50 Normaal tarief
2e rang € 17,50 Normaal tarief
3e rang € 12,50 Normaal tarief

Muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau

Na de sterrenregen in de nationale pers oogstte de Wëreldbänd eveneens ongekend succes in het buitenland; zo trad de groep op in het grootste kerstcircus van Europa -het
Weltweihnachtscircus in Stuttgart- en won het de Spirit of the Fringe Award op het gerenommeerde internationale theaterfestival in Edinburgh.

Het grote nationale en internationale succes is niet verwonderlijk; Släpstick is muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau! De Wëreldbänd brengt een ode aan de muzikale
komiek en geeft een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Een voorstelling voor jong en oud waarbij taal geen rol speelt.

Je waant je op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, staan oog in oog met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid word je een avondlang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt.

Youp van ’t Hek: “Theater zoals theater hoort te zijn.”
André van Duin: “Zo goed, zo geestig. Briljant gewoon.”