Musical

Met René van Kooten, Lone van Roosendaal e.a. The Bridges of Madison County

dinsdag 21 mei 2019
20:15 uur - 22:45 uur | theaterzaal

Prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.

1e rang € 35,85 Normaal tarief
2e rang € 30,71 Normaal tarief
3e rang € 25,57 Normaal tarief

Naar de befaamde roman van Robert James Waller

‘The Bridges of Madison Countyvertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar - en ook zijn -  eigen geluk na te streven?

De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De met Tony Awards® bekroonde muziek van Jason Robert Brown (‘The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien. The Daily News noemde het: “one of Broadways best scores in the last decade”.

★★★★ Volkskrant: “Musical The Bridges of Madison County is beter dan de film.”
★★★★ NRC: “Nederlandse ‘The Bridges’ krijgt vleugels dankzij acteerwerk Roosendaal en Van Kooten.”
★★★★ Trouw: “Aangrijpende liefdesdilemma's in The Bridges of Madison County.”