Schouwburg_Venray_toneel_The Mountaintop_Katori Hall
Toneel

van Katori Hall The Mountaintop

vrijdag 02 november 2018
20:00 uur - 22:00 uur | bolzaal

Prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.

1e rang € 19,50 Normaal tarief

Bekroonde Broadway voor het eerst in Venray te zien!

Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken - breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

  • Na de voorstelling is er een gratis nagesprek omtrent mensenrechten. Het nagesprek wordt gegeven door een peer educator van Amnesty International en de acteurs.