Cabaret in Noord-Limburg bij Schouwburg Venray

De beste cabaretiers zie je in Venray. Ontdek het cabaretprogramma vol bekend en minder bekend talent dat jou een avondje goed laat lachen.

Laad jezelf helemaal op met een avondje cabaret in het Limburgse Venray. Schouwburg Venray is een modern en gezellig theater in Noord-Limburg, vlakbij Noord-Brabant. Het Venrayse theater biedt jaarlijks de meeste cabaretvoorstellingen aan uit haar gevarieerde programma. De keuze is reuze voor een gezellig avondje uit naar een getalenteerde cabaretier. 

Cabaret in Schouwburg Venray

Ben je een cabaretliefhebber? Dan ben je bij Schouwburg Venray in Noord-Limburg aan het juiste adres. Het warme en recentelijk gerenoveerd theater heeft twee prachtige theaterzalen: de OTTOzaal met zo’n 630 stoelen en de Bolzaal met zo’n 200 stoelen.

Deze zalen zijn de perfecte groottes om een breed aanbod cabaretiers uit te nodigen op het podium. In de grote zaal staan geregeld gerenommeerde cabaretiers. Daarnaast is de kleinere zaal zeer geschikt voor de startende of niche cabaretiers, zodat zij een podium krijgen en de intimiteit en gezelligheid van jouw cabaretavond gewaarborgd blijft in Schouwburg Venray

Avondje lachen bij een bekende cabaretier

Tal van bekende cabaretiers staan bij jou in de buurt. Het zal je misschien verbazen hoeveel cabaretiers, die je kent van tv, social media of Netflix, gewoon ‘om te hoek’ live te zien zijn. Schouwburg Venray heeft dan ook al een rijke geschiedenis aan cabaretprogramma, vrijwel iedere cabaretier heeft de weg naar het gezellige theater gevonden. Namen als Youp van ’t Hek, Patrick Laureij, Bert Visser, Guido Weijers, Pieter Derks, Sara Kroos, Javier Guzman, Claudia de Breij en Jochem Myjer stonden allemaal in Schouwburg Venray. Zij zorgen uiteraard voor een geweldige avond uit waar je energie van krijgt, maar ook de minder bekende namen krijgen dit meer dan goed voor elkaar. Neem daarom gerust een kijkje in het volledige cabaretprogramma voor zowel de minder bekende, als de bekende cabaretiers in het theater in Venray. 

Complete avond uit met cabaretvoorstelling

Heb jij je keuze laten vallen op een geweldige cabaretier die je gaat bezoeken in Schouwburg Venray? Leuk, dan kan het aftellen beginnen! Goed om te weten is dat Schouwburg Venray allerlei arrangementen aanbiedt om jouw cabaretavond onvergetelijk te maken. Denk maar eens aan een pauze-arrangement, waarbij je rustig kan plaatsnemen op de vide en uitkijkt over het schouwburgplein.

Meer over cabaret

In de Nederlandse theaters staan onwijs veel cabaretiers, ook geweldige namen uit België overigens, zoals Urbanus en Philippe Geubels. Als je meerdere cabaretiers hebt bezocht of bekeken op streamingsdiensten, dan ben je er waarschijnlijk ook achter gekomen dat er groot verschil kan zitten is de soorten cabaret. Denk maar eens aan het soort cabaret van Theo Maassen, hoe dat verschilt van het cabaret van de Ashton Brothers.

Cabaret kent de volgende vormen: literair satirisch, maatschappij kritisch, verhalend, muzikaal, nonsens, fysiek, stand-up en zap-cabaret. Schouwburg Venray programmeert vrijwel alle soorten cabaret, er is dus altijd iets te vinden wat jouw avondje uit in het theater bij een cabaretier laat slagen. Het Venrayse theater maakt je wegwijs in de soorten cabaret door deze goed uit te leggen in de voorstellingstekst van de desbetreffende cabaretshow. 

Binnenkort te beleven in het genre cabaret

Vr 17 mrt. 2023Marjolijn van KootenHoe vind je het zelf gaan? Vanaf € 21,50 CabaretTickets
Wachtlijst
Vr 17 mrt. 2023Tineke Schouten | repriseDubbel Vanaf € 39,50 CabaretTickets
Vr 24 mrt. 2023Cameretten Finalistentour 2022Cameretten Festival Vanaf € 19,50 CabaretTickets
Do 6 apr. 2023Mark van de VeerdonkPODIUMBEEST ONTSNAPT! Vanaf € 16,00 CabaretTickets
Do 13 apr. 2023Jay FrancisIn De War Vanaf € 27,50 CabaretTickets
Wachtlijst
Vr 14 apr. 2023Steven BrunswijkAlleen Brabanders, Geen Nederlanders Vanaf € 20,00 CabaretTickets

Toe aan een avondje lachen?

Ontdek dan ons cabaretprogramma en kies jouw favoriet uit voor een geweldige avond!