Nieuws

18 nov. 2020
Corona-update

Het kabinet heeft op dinsdag 17 november aangekondigd dat we per donderdag 19 november opnieuw in een gedeeltelijke lockdown gaan. Schouwburg Venray heeft, in overleg met impresariaten en artiesten, besloten alle voorstellingen tot en met 31 december 2020 te annuleren.

11 nov. 2020
Carnaval met Naachtwaerk in Schouwburg Venray

Naachtwaerk, Proeflokaal Goesting en Schouwburg Venray presenteren dit jaar tijdens vastelaovend een 111% coronaproof vastelaovendsfeest! Op vastelaovendszaterdag en –zondag (13 en 14 februari 2021) geniet je op verschillende tijden van dit festijn in het theater.   Dompel je onder in de meezingers die normaal over de pleinen en podia schallen. Samen met vrienden uit heel Limburg zorgt de band voor dat ultieme vastelaovendsgevoel. Deze voorstelling is dé manier om de vastelaovend in deze bijzondere tijd toch te vieren. Dit vastelaovendsfestijn is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Naachtwaerk, Proeflokaal Goesting en Schouwburg Venray, met steun van Stage Crew en Plus Guido van Dijck

9 okt. 2020
De Artiest start afhaalconcept

De Artiest eten & drinken heeft sinds maandag 5 oktober een afhaalservice. Een avond genieten van jouw favoriete gerecht van De Artiest, maar dan in je eigen woonkamer. Het afhaalmenu zorgt voor een compleet diner: van carpaccio tot aan een huisgemaakte chocolademousse en de huiswijn erbij.  De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat De Artiest enige tijd haar deuren heeft moeten sluiten. Toen het nieuws naar buiten kwam dat de horeca weer open mocht, was het theatercafé dan ook erg enthousiast. Doordat De Artiest het terras heeft kunnen verruimen aan de linkerkant, werd het mogelijk om meer gasten buiten te ontvangen. Door de nieuwe maatregelen geldt er echter een maximaal bezoekers buiten van 40 personen en binnen van 30 personen per ruimte. Daarnaast moeten horecazaken de deuren voor gasten om 22:00 uur sluiten, hierdoor kent gezelligheid nu een tijd. Door de maatregelen gaat een lunch, de borrel of diner er anders uitzien en is het tijd voor het theatercafé om een andere weg in te slaan. Het concept ‘De Artiest voor thuis’ lag al enige tijd op tafel. “We moeten continue meebewegen met de maatregelen vanuit de overheid. Na de persconferentie van 28 september hebben we ‘De Artiest voor thuis’ in het leven geroepen. Op deze manier willen we toch onze gasten blijven verwennen met een heerlijk diner, waar ze thuis van kunnen genieten”, aldus Joris van Woezik, Food & Beverage manager van De Artiest. Het nieuwe afhaalconcept werkt in de keuken van De Artiest ook prima. “We doen altijd ons best om gasten te laten genieten van iets unieks. Wat het mooie is aan ‘De Artiest voor thuis’ is dat gasten dit gevoel nu ook mee kunnen nemen naar hun eigen keukentafel. Natuurlijk wel in een vershoudbakje, maar met dezelfde smaakbeleving”, aldus Hans Holtackers, chefkok van De Artiest. Het afhaalmenu is dagelijks te bestellen van 11:00 uur tot 19:00 uur. Een overzicht van de gerechten is te vinden op de website onder ‘De Artiest afhaalmenu’. De bestelling is af te halen tussen 17:00 uur en 20.00 uur. Aan specifieke wensen wordt gehoor gegeven, geef dit dus vooral aan bij de bestelling.

2 okt. 2020
Ontheffing: doorgang voorstellingen

Door de genomen maatregelen is een bezoek aan ons theater zo veilig dat we ontheffing hebben gekregen op de regel van 30 personen per ruimte. Dat betekent dat alle voorstellingen doorgang vinden! De overheid kondigde maandag 28 september de nieuwe maatregelen aan, waaronder de regel dat er 30 personen per ruimte zijn toegestaan. De Veiligheidsregio’s werden aangesteld om deze regel te ontheffen voor culturele instellingen. Veiligheidsregio Limburg-Noord en Gemeente Venray geven goedkeuring dat we in onze zalen meer gasten toestaan. Dit omdat zij er van overtuigd zijn dat we op een veilige en verantwoorde manier een theaterbezoek realiseren binnen de protocollen. Daarbij nemen we het dringende advies vanuit de overheid om mondkapjes te dragen ter harte. We adviseren onze bezoekers om mondkapjes te dragen net als onze medewerkers, maar het is als bezoeker niet verplicht. Wij zijn ontzettend blij dat de veiligheid van een theaterbezoek in Schouwburg Venray wordt bevestigd. Maar ook dat het belang van theater voor de samenleving wordt erkend en dat we onze gasten kunnen verwelkomen én laten genieten.

24 sep. 2020
Gasten enthousiast over theaterbezoek met coronamaatreglen

Lex Uiting stond afgelopen zondag drie keer in een uitverkochte Rabozaal bij Schouwburg Venray. Ondanks dat een bezoek aan het Venrayse theater anders is dan voorheen, waren gasten enthousiast over hun theaterbezoek. “Een kwalitatief behoorlijke voorstelling wat ik een prestatie vind in een ‘corona-setting”, aldus een bezoeker. De bezoekers van de voorstelling ervaarden de voorstelling zelf als positief, maar zeker ook het theaterbezoek met coronamaatregelen an sich. Gasten geven aan de instructies van het personeel als vriendelijk en duidelijk te ervaren. Daarnaast zeggen gasten zich prettig te voelen in een omgeving waar de organisatie omtrent het coronavirus serieus wordt genomen.  Schouwburg Venray doet alles voor een veilig én geweldig bezoek, daarom wordt er ook goed geluisterd naar de bezoekers. “Super tevreden over hoe Schouwburg Venray de moeite heeft gedaan om ondanks de coronamaatregelen er een mooie voorstelling van te maken. Zeer gastvrij ontvangen!” – Bezoeker van de voorstelling van Lex Uiting. “In deze rare tijd was het super georganiseerd. De sfeer in de zaal was niet zoals gewoonlijk maar daar kunnen jullie ook niks aan doen, het is wat het is. Complimenten voor de artiest en Schouwburg Venray. Heel leuk om weer een voorstelling mee te maken.” – Bezoeker van de voorstelling van Lex Uiting. Begin september presenteerde Schouwburg Venray het nieuwe programma tot en met december. Onder andere Marjolijn van Kooten, Jeroen van der Boom, Scapino Ballet Rotterdam, Stef Bos en Johan Goossens staan in deze periode in het theater. Kom vooral langs en ervaar zelf een avondje uit in het coronaproof theater!

16 sep. 2020
Theaterkrant 'Back To Theatre'

Het is tijd, eindelijk weer tijd voor theater! Daarom hebben we, samen met De Maaspoort in Venlo, Munttheater in Weert, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond en DOK6 Theater in Panningen, onder de noemer van TheaterDichtbij een 'Back To Theatre'-theaterkrant gelanceerd.  In de theaterkrant ontdekt de lezer alle familievoorstellingen die in Venlo, Venray, Weert, Roermond en Panningen te zien zijn tot en met december 2020. Daarnaast staan er te gekke winacties, knutselwerkjes en andere doe-dingen in die te maken hebben met de familievoorstellingen.  De theaterkrant is in week 38 op de mat gevallen in heel Noord- en Midden-Limburg. Mocht de theaterkrant niet zijn bezorgd of iets dergelijks, dan kunnen geïnteresseerden de theaterkrant afhalen bij de TheaterDichtbij-theaters aan de theaterkassa. 

14 sep. 2020
Zekerheid door annuleringsverzekering

Het theaterseizoen is begonnen. We presenteerde vorige week het nieuwe theaterprogramma, het eerste gedeelte, met namen als Jeroen van der Boom en Scapino Ballet Rotterdam. Om gasten zekerheid te kunnen bieden hebben we een annuleringsverzekering in het leven geroepen. De annuleringsverzekering is een optie die gasten bij het kopen van voorstellingstickets kunnen afnemen voor €1,50 per ticket. Gasten die een annuleringsverzekering hebben afgenomen kunnen tickets annuleren tot aanvang van de voorstelling en krijgen vervolgens de ticketgelden teruggestort op de rekening. Directeur Paul Franssen: “Het bezoeken van theater gaat over écht beleven en herinneringen maken. Om onze gasten tijdens onze sluiting, i.v.m. het coronavirus, toch te kunnen vermaken met theater hebben we de afgelopen maanden live streams gedeeld. Maar niets kan op tegen het live meemaken van de sfeer in onze zaal. Toch begrijpen we dat gasten wat huiverig kunnen zijn omdat er momenteel nog zoveel onzeker is. Daarom proberen we d.m.v. de verzekering zekerheid te bieden: óf een geweldige beleving, óf gewoon je geld terug.”

10 sep. 2020
Nieuw programma bekend

Schouwburg Venray presenteert vier maanden later dan gebruikelijk het nieuwe theaterprogramma voor komend seizoen. Het programma is opgedeeld in twee delen, deze week is het eerste gedeelte bekend gemaakt. Highlights van het programma zijn Jeroen van der Boom, Magic Unlimited, Stef Bos, Rupsje Nooitgenoeg, Tim Fransen en OG3NE komen naar Venray. De vrije verkoop voor alle nieuwe evenementen start vrijdag 11 september om 12:00 uur via de nieuwe website van de schouwburg. Directeur Paul Franssen heeft dit theaterseizoen voor het eerst zelf de programmering samengesteld. De oorspronkelijke programmering was begin 2020 al klaar voor de presentatie van seizoen 2020-2021 in mei, maar het coronavirus gooide het om. “Laten we de hoop op een beter verleden opgeven en vooruit kijken. Ik ben dan ook erg trots op het gevarieerde programma dat we voor de eerste akte hebben neergezet”, aldus Franssen. Het Venrayse theater heeft allerlei maatregelen genomen om een veilig theaterbezoek voor haar gasten te realiseren. De eerste akte staat dan ook in het teken van ‘écht beleven’ omdat live steams leuk zijn, maar niet op kan tegen een live ervaring.

31 aug. 2020
Venray Big Business in Schouwburg Venray

Schouwburg Venray staat op donderdag 25 maart 2021 in het teken van de eerste editie van Venray Big Business. Robert Hoelen, organisator van de Ondernemers Vakdagen, besloot in januari 2020 het roer om te gooien. Bij de start van zijn nieuwe onderneming, Omzetters, vond hij dat het tijd was voor een groot nieuw ondernemersevent in de regio. "Venray Big Business wordt een evenement voor en door ondernemers. Met stands, lezingen en prikkelende ontmoetingen, primair gericht op bedrijven uit Venray en omgeving. Het evenement richt zich niet op een specifieke branche. Deze keuze werd gemaakt met een specifieke reden. We willen verbinding leggen tussen verschillende bedrijven en branches met als doel verrassende contacten en nieuwe samenwerkingen", aldus Robert Hoelen. Schouwburg Venray biedt het nieuwe evenement de mogelijkheid om groots uit te pakken. Vanuit die optiek bekeek ook Hoelen de locatie. "De warmte van de locatie, de multifunctionaliteit en de ligging midden in hartje Venray spreken me aan. We gaan de gehele schouwburg gebruiken voor het plaatsen van stands, lezingen, een netwerkdiner, de eindshow en de Venray Big Business borrel." Roos Creemers, Hoofd Marketing & Events van Schouwburg Venray, is ook enthousiast over het event. "Vanaf het eerste moment voelt de samenwerking met Robert heel goed en zijn we blij dat wij de locatie mogen zijn van deze beurs. We kijken er naar uit ondernemend Noord-Limburg te ontmoeten op deze inspirerende dag voor ondernemers", aldus Roos Creemers.

27 aug. 2020
Nieuw zakelijk concept 'Theaterkracht'

In samenwerking met Rob van Lieshout en Henk Deters introduceert Schouwburg Venray een unieke workshop onder de naam ‘Theaterkracht’. Het concept is speciaal ontwikkeld voor organisaties en teams. Het uitgangspunt van de workshop is ‘Theater geeft krachtige inzichten’. Rob van Lieshout is geen onbekende in Schouwburg Venray, Rob staat namelijk zelf regelmatig op het podium als presentator, gespreksleider of moderator. Met zijn eigen bedrijf Rob Presenteert coacht hij toekomstige sprekers. In de workshop deelt hij zijn kennis en vaardigheden op het gebied van presenteren. Hij gaat graag aan de slag met een duidelijk doel als vertrekpunt. Henk Deters is regelmatig te vinden op het podium van Schouwburg Venray waar hij onderdeel is van verschillende theatergezelschappen waaronder Muzifique. Ook regisseert en creëert hij diverse toneelstukken uit de regio. In Theaterkracht komt Henk zijn ruime theaterervaring naar voren in diverse rollenspellen.  Een kijkje achter de schermen van Schouwburg Venray is het perfecte instrument om samen met je team inzicht te krijgen in alledaagse gebeurtenissen op de werkvloer. Je kijkt naar jouw rol binnen een organisatie, wat zijn goede presentatietechnieken, hoe voelt waardering én hoe kan je sfeer creëren in een team? Theater is daarbij dé spiegel en zal niet uit het oog verloren raken. Durf jij erin te kijken?

Meer weten over Schouwburg Venray?