Nieuws

20 sep. 2021
Corona-update

Lees hier de laatste updates rondom de corona-maatregelen die gelden voor een bezoek aan Schouwburg Venray.

14 sep. 2021
Nieuw jongereninitiatief gelanceerd: Collectief C

Schouwburg Venray is gestart met een nieuw initiatief genaamd Collectief C. Collectief C is een community voor jongeren vanaf 18 jaar die vol zitten met ideeën over alles rondom theater. Ook makers zijn welkom om zich aan te sluiten bij de community zoals fotografen, vormgevers, muzikanten, dansers, DJ’s, producers, rappers en podcastmakers. 

11 aug. 2021
Aankondiging toneelstuk van docu 'Wei'

De documentaire 'Wei. Zorgen voor pap' van Ruud Lenssen is een portret van zijn ouders. Deze documentaire krijgt nu een toneelvertaling die in Schouwburg Venray in première gaat. De documentaire won in 2020 onder meer de Kristallen Film Award. Dat is een Nederlandse filmprijs die wordt uitgereikt wanneer films 10.000 bezoekers hebben getrokken. In de film zien we Ruuds inmiddels overleden vader Jac, hij heeft dementie en wordt steeds onhandelbaarder. Dat leidt tot steeds grotere problemen voor moeder Ria. Zij is in april van dit jaar overleden. De docu is vernoemd naar de wei van het gezin Lenssen, waar Jac innerlijke rust vindt door de dieren en planten te verzorgen, iets wat steeds moeilijker wordt. 'Wei' is daarmee een metafoor voor de vergankelijkheid van het leven, van groei tot aftakeling en vervolgens weer nieuwe groei.  In samenwerking met Ruud Lenssen en het Venrayse Craviet werken we aan een toneelproductie van de documentaire 'Wei'. Dit stuk heeft de naam 'Wei. Achter de mist'. De première van 'Wei. Achter de mist' is volgend jaar op Wereld Alzheimer Dag, 21 september 2022.

21 jul. 2021
Word jij het gezicht van TheaterDichtbij?

TheaterDichtbij, Munttheater Weert, Schouwburg Venray, DOK6 Theater Panningen, Theaterhotel de Oranjerie Roermond en De Maaspoort Theater & Events Venlo, zoeken verschillende personen om de gezichten te worden voor het gezamenlijke merk TheaterDichtbij.  Ben jij gek op theater? Kun jij je goed inleven in verschillende emoties? Kun je niet wachten om een bekende Limburger te worden? Grijp dan nu je kans!  TheaterDichtbij is op zoek naar eigen gezichten die het leuk vinden om in de spotlight te staan! We willen in een close-up verschillende emoties weergeven. Ben jij die ene bezoeker die met een schaterlach in het publiek zit omdat je niet meer kunt stoppen met lachen om een cabaretier? Geniet jij van een heerlijke komedie vol herkenbare situaties? Laat jij je wel eens verrassen door een voorstelling die je voorheen niet kende? Word jij ontroert of laat jij je meeslepen door dat ene mooie toneelstuk? Laat jij je verwonderen door die gave show? Of laat jij je inspireren omdat je er echt wat van opsteekt? Hoe ziet dat er dan uit op beeld? Dat mag jij laten zien!  Wij willen een beleving meegeven aan iedere bezoeker, op ieder moment. We gaan de beelden gebruiken voor onder andere campagnes. Denk hierbij aan posters door Noord- en Midden-Limburg, nieuwsbrieven, flyers, social media en onze websites. Het kan ook zomaar zijn dat jij op de achterkant van een stadsbus komt te staan! Om alle belevingen tot zijn recht te laten komen zijn we op zoek naar een diversiteit aan uiteenlopende types, van jong tot oud!  Wil jij het nieuwe gezicht van TheaterDichtbij worden? Stuur dan een mail naar info@theaterdichtbij.nl met de volgende informatie:  Naam Leeftijd Woonplaats E-mailadres Telefoonnummer Foto en/of video 

21 jun. 2021
Corona-update De Artiest

Lees hier de laatste updates rondom de corona-maatregelen die gelden bij ons theatercafé De Artiest eten & drinken.

18 jun. 2021
Schreeuw het van de daken: mooier dan ooit

Deze avond hebben artiesten op tientallen daken van Nederlandse theaters en musea het startsein gegeven voor het grootste culturele- en entertainment persmoment ooit. Ellen ten Damme, Het Nationaal Jeugdorkest, Dominic Seldis, Frank Boeijen, Dolf Jansen, philharmonie zuidnederland, Karin Bloemen, K3 en vele anderen waren door heel Nederland te vinden op de daken van theaters en musea om met de campagne 'Mooier dan ooit' te vieren dat deze locaties weer open zijn.  Om 20.00 uur vanavond vierden tientallen artiesten dit heuglijke moment. Alle locaties, musea, theaters, concertzalen, poppodia, festival kunnen vanaf eind juni weer meer bezoekers ontvangen. Om dit te vieren werd er letterlijk gezongen, gedanst, gefeest, gesproken, geschreeuwd van de daken. Schouwburg Venray presenteerde met samenwerkingsverband TheaterDichtbij een video. In deze video is te zien hoe op alle vijf de locaties van de TheaterDichtbij-theaters artiesten het van de daken zingen, schreeuwen en dansen. Danshuis Venray-Well verzorgt de dans in én op Schouwburg Venray. De overige theaters in de video zijn De Maaspoort Theater & Events, DOK6 Theater, Munttheater en TheaterHotel De Oranjerie.  Albert Verlinde, voorzitter van de campagne 'Mooier dan ooit', is verheugd over deze feestelijke avond. "In totaal hebben meer dan honderd grote en kleine theaters en musea meegedaan," laat hij weten. "Iedereen is blij dat de kaartverkoop voor de zomer, maar ook voor het nieuwe theaterseizoen van start is gegaan. Met de campagne 'Mooier dan ooit' en met makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals, opleidingen, etc weer open mogen. En de timing is fantastisch. Volgende week verdwijnen er weer diverse maatregelen en mogen ook de culturele instellingen weer meer. Dat iedereen ernaar uitkijkt om weer te mogen optreden, bleek vanavond wel uit het enthousiasme van iedereen. Het was heerlijk om te zeggen: We mogen weer."

15 jun. 2021
Guido Weijers leert studenten over geluk

Guido Weijers verzorgt in Schouwburg Venray een educatieve masterclass ‘Lesje Geluk’ aan de leerlingen van het Raayland College, Gilde Opleidingen en het Dendron College. In de masterclass ontleedt Guido het begrip ‘geluk’ samen met de leerlingen. Lange tijd zijn de leerlingen niet fysiek op school aanwezig geweest, en een lange tijd is het theater gesloten geweest. Schouwburg Venray en Guido Weijers grepen dit moment aan om de deuren van de zaal te openen en de studenten wat bij te brengen over geluk. De masterclass vindt plaats in de Rabozaal van Schouwburg Venray, hierdoor zijn de huidige coronamaatregelen goed te hanteren. De voorstellingen zijn een goede start voor Schouwburg Venray, met het oog op het nieuwe theaterseizoen. Het theaterprogramma wordt op dinsdag 17 juni om 10:00 uur bekend gemaakt op de website. De verkoop start vlak daarna; vriendenverkoop start op vrijdag 18 juni om 10:00 uur en de vrije verkoop start op dinsdag 22 juni om 10:00 uur. In het nieuwe theaterprogramma zijn verschillende educatieve voorstellingen te vinden. Ben je geïnteresseerd in een educatief uitstapje naar het theater met jouw klas of school? Neem dan contact met ons op.

3 jun. 2021
Enquête coronatoegangsbewijs

We zijn benieuwd naar jouw mening over preventief testen voor een theaterbezoek. Dit vragen we omdat we momenteel 50 gasten mogen ontvangen zonder het testbeleid. Het aantal mag hoger worden als we het testbeleid invoeren, maar hierover horen we graag jouw mening. 

1 jun. 2021
Data nieuw theaterseizoen 21-22 bekend

We mogen je binnenkort weer verwelkomen! En wat hebben we daar naar uitgekeken. Om dit te vieren hebben we een geweldig theaterprogramma voor je samengesteld.  Het nieuwe theaterprogramma van theaterseizoen 2021-2022 presenteren we donderdag 17 juni om 10:00 uur. Dit jaar ontvang je geen brochure, maar is alles eenvoudig online te bekijken. Door deze online presentatie zorgen we ervoor dat we sneller kunnen schakelen, en dat er altijd de juiste informatie bij jou terecht komt.  Start verkoop vrijdag 18 juni om 10:00 uur - start verkoop (Gouden) Vrienden dinsdag 22 juni om 10:00 uur - start vrije verkoop ReserverenJe kunt per voorstelling gewoon je favoriete plaatsen selecteren en hiervoor tickets reserveren. Totdat er meer bekend is over de geldende coronamaatregelen bij uitvoering van de voorstelling, verkopen we per voorstelling slechts een gedeelte van de volledige capaciteit. Dit doen we zodat we kunnen voldoen aan de 1,5-metermaatregel als deze dan nog geldt. Mocht deze maatregel nog gelden, dan vervalt je plaatskeuze en begeleidt onze gastvrouw je naar je stoelen in de zaal. Is de 1,5-metermaatregel op het moment van de uitvoering niet meer van kracht? Dan behoud je de stoelkeuze.  TheaterkassaZodra we onze deuren mogen openen is onze theaterkassa weer 'normaal' geopend: ma t/m vr van 09:00 uur tot 17:00 uur. Dan kan je altijd contact met ons opnemen als je hulp nodig hebt met reserveren.  

1 jun. 2021
Titanic de musical in Venlo

Stap aan boord van het grootste musicalsucces in De Maaspoort Theater & Events Venlo van 23 tot en met 27 maart 2022. Er is gratis busvervoer vanuit Venray en Horst op zaterdag 26 maart 2022. Gratis busvervoerDe verkoop is meteen gestart. In samenwerking met Ghielen Touringcarbedrijf biedt De Maaspoort gratis busvervoer aan vanuit Weert, Beringe, Venray en Echt. Per dag wordt er een andere route aangeboden. Het gratis busvervoer is te boeken als dagarrangement.

21 apr. 2021
Theater. Mooier dan ooit.

Het was altijd al mooi. Die rode loper. Dat geroezemoes voor de voorstelling. Het geluid van stemmende muziekinstrumenten. Het licht, het geluid. Het kolkende applaus. De feestvreugde bij een festival. Dat ongrijpbare, dat je alleen live ervaart. Wat hebben we het gemist! En als we jullie straks weer mogen ontvangen, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit! We weten niet wanneer, maar we weten dat het komt. Daarom tellen we alvast af. Ondertussen zitten we niet stil. De programmering voor volgend seizoen wordt geboekt, audities gehouden en er wordt volop gerepeteerd. Op de website en social kanalen van de campagne Theater. Mooier dan ooit. kun je alvast een kijkje nemen. Daarnaast zijn er bijzondere prijzen te winnen. Zo wordt zelfs de voorpret voor je volgende (live) theateravond mooier dan ooit!

6 apr. 2021
Talent gezocht voor rockopera 'EVE, storm is coming'

Angst en hoop. Macht en onmacht. Het heden en de toekomst. Alles komt samen in de rockopera ‘EVE, Storm is coming’. Limburgs muzikaal-, dans-, en theatertalent speelt de hoofdrol. De grootse theaterproductie, geproduceerd door SCHUNCK, wordt twee keer uitgevoerd met de geplande wereldpremière op 8 oktober 2021 in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen en een tweede voorstelling op 10 oktober in Schouwburg Venray. Na een voorselectie zullen 24 april aanstaande de audities plaatsvinden voor EVE, Storm is coming. Er wordt gezocht naar mensen die de hoofdrollen gaan vertolken, het orkest moet gevormd worden en lokaal wordt er gezocht naar figuranten die een rol willen spelen op het toneel.

Meer weten over Schouwburg Venray?