Nieuws

22 apr. 2021
Corona-update De Artiest

Lees hier de laatste updates rondom de corona-maatregelen die gelden bij ons theatercafé De Artiest eten & drinken.

21 apr. 2021
Theater. Mooier dan ooit.

Het was altijd al mooi. Die rode loper. Dat geroezemoes voor de voorstelling. Het geluid van stemmende muziekinstrumenten. Het licht, het geluid. Het kolkende applaus. De feestvreugde bij een festival. Dat ongrijpbare, dat je alleen live ervaart. Wat hebben we het gemist! En als we jullie straks weer mogen ontvangen, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit! We weten niet wanneer, maar we weten dat het komt. Daarom tellen we alvast af. Ondertussen zitten we niet stil. De programmering voor volgend seizoen wordt geboekt, audities gehouden en er wordt volop gerepeteerd. Op de website en social kanalen van de campagne Theater. Mooier dan ooit. kun je alvast een kijkje nemen. Daarnaast zijn er bijzondere prijzen te winnen. Zo wordt zelfs de voorpret voor je volgende (live) theateravond mooier dan ooit!

14 apr. 2021
Corona-update

Het kabinet presenteerde, tijdens de persconfertentie op 13 april, de verlenging van de huidige coronamaatregelen aan. Het is voor ons momenteel duidelijk dat we sowieso gesloten blijven tot eind april.  Daarbij werd een stappenplan gepresenteerd voor de stapsgewijze versoepelingen. Wij, Schouwburg Venray, onderzoeken momenteel de mogelijkheden en gevolgen voor het theater m.b.t. het stappenplan. De verwachting is dat we hier komende week een update over kunnen geven.

6 apr. 2021
Talent gezocht voor rockopera 'EVE, storm is coming'

Angst en hoop. Macht en onmacht. Het heden en de toekomst. Alles komt samen in de rockopera ‘EVE, Storm is coming’. Limburgs muzikaal-, dans-, en theatertalent speelt de hoofdrol. De grootse theaterproductie, geproduceerd door SCHUNCK, wordt twee keer uitgevoerd met de geplande wereldpremière op 8 oktober 2021 in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen en een tweede voorstelling op 10 oktober in Schouwburg Venray. Na een voorselectie zullen 24 april aanstaande de audities plaatsvinden voor EVE, Storm is coming. Er wordt gezocht naar mensen die de hoofdrollen gaan vertolken, het orkest moet gevormd worden en lokaal wordt er gezocht naar figuranten die een rol willen spelen op het toneel.

16 mrt. 2021
UPDATE: Venray Big Business uitverkocht en verplaatst

Het nieuwe regionale ondernemersevent Venray Big Business is volledig uitverkocht voor standhouders. Organisator Robert Hoelen van Omzetters maakte dat afgelopen week bekend, maar er was nog meer belangrijk nieuws. Vanwege de situatie rondom corona is de oorspronkelijke datum van 25 maart en de datum in juni niet haalbaar en wordt het evenement verplaatst naar donderdag 23 september. De locatie blijft ongewijzigd, namelijk Schouwburg Venray.

3 mrt. 2021
Enquête veiligheidsmaatregelen theaterbezoek

De Nederlandse theaters zijn nu al enige tijd gesloten en hunkert iedereen weer naar een cultureel avondje uit. Om inzicht te krijgen in jouw mening over veiligheidsmaatregelen in een theater, ervaar je in deze enquête een fictief bezoek aan een theater tijdens COVID-19. De enquête is opgesteld door Sten Pijlman, masterstudent Organization Studies aan de Universiteit van Tilburg. In deze studie wordt het optimale pakket met veiligheidsmaatregelen van theaters tijdens de pandemie in kaart gebracht vanuit de ogen van jou als bezoeker. Een vraagstuk dat ook voor Schouwburg Venray zeer relevant is wanneer de deuren weer geopend mogen worden.  Dit gebeurt in de vorm van een schriftelijk scenario. De gehele enquête neemt zo'n 8 tot 10 minuten in beslag en de uitkomsten van dit onderzoek worden volledig geanonimiseerd. Er zijn geen goede of foute antwoorden, maar juist jouw mening is belangrijk. Zodra dit onderzoek is afgerond wordt de masterthesis in vertrouwen gedeeld met de theaters die deelnemen aan het onderzoek en de Universiteit van Tilburg. De Ethics Review Board (ERB) van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences heeft goedkeuring verleend om dit onderzoek uit te voeren.

2 feb. 2021
Liefdevolle boodschap via Schouwburg Venray

Theater geeft kleur aan je dag, aan je humeur en daarmee aan je herinneringen in het leven. Wie wens jij een terugblik naar deze kleurrijke tijd? En een positieve kijk op een kleurrijke periode die komen gaat? Verstuur dan een liefdevolle boodschap naar deze persoon.  De liefdevolle boodschap verstuur je gratis via Schouwburg Venray. Dit bieden we aan omdat 'liefdevol' een begrip is wat overal in ons theater naar voren komt. De manier waarop wij willen werken, communiceren en onze gasten wilen ontvangen. Een bezoekje aan Schouwburg Venray laat een liefdevolle herinnering achter, daar doen we het voor. Daar werken we nu aan om jou straks 100% kunnen laten genieten van een liefdevolle beleving. 

9 dec. 2020
Wat is jouw wens?

Voor het pand van ons theater staat dit jaar een grote wensboom. We zijn al enige tijd gesloten vanwege de huidige coronamaatregelen en daarom willen wij met de wensboom in deze moeilijke tijd extra warmte, gezelligheid en kleur geven aan de decembermaand. De wensboom staat in het teken van ‘Theater geeft kleur’. Waarin de boodschap ‘theater verrijkt, theater inspireert, theater verbindt en theater ontroert’ centraal staat. Wat is jouw wens?Wil je iemand bedanken? Heeft een speciaal persoon een extraatje verdiend? Of heb je zelf een grote wens? Theater geeft kleur aan deze wens en zal daarom een aantal wensen uit laten komen. Het is ook mogelijk om je wens digitaal door te geven. Klik dan hier om een wens door te geven. Schouwburg Venray zal zorgen dat de wens in de boom terecht komt. Daarnaast wenst Schouwburg Venray iedereen fijne feestdagen en een kleurrijk 2021!    

7 dec. 2020
De Artiest presenteert kerstafhaalmenu

De Artiest eten & drinken presenteert dit jaar een 'shared dining' kerstafhaalmenu. Laat je deze kerst verwennen door een zeer diverse proeverij, bestaande uit 7 voorgerechten, soep, 3 verschillende hoofdgerechten met diverse garnituren én een royaal gevulde schaal met diverse desserts. De kosten voor deze proeverij zijn €34,50 per persoon. Bestellen is mogelijk via 0478 587 739 of via horeca@schouwburgvenray.nl. Je kan t/m maandag 21 december reserveren. Heb je dieetwensen? Laat het ons weten. Afhalen kerstmenudonderdag 24 december van 12:00 uur tot 14:00 uurvrijdag 25 december van 12:00 uur tot 14:00 uurzaterdag 26 december van 12:00 uur tot 14:00 uur VoorgerechtDiverse ham en worstsoortenPatéBresolaGerookte zalmGevulde tomaatjesGemarineerde scampi’sManchego TussengerechtRijk gevulde runderbouillon HoofdgerechtZalm uit de ovenKerstrollade met rode portsausWildstoofRosevalaardappeltjes met rozemarijnaardappeltaartjeGroene groentenGegratineerde witlofFrisse salade DessertRoyaal gevulde schaal met diverse desserts

11 nov. 2020
Carnaval met Naachtwaerk in Schouwburg Venray

Naachtwaerk, Proeflokaal Goesting en Schouwburg Venray presenteren dit jaar tijdens vastelaovend een 111% coronaproof vastelaovendsfeest! Op vastelaovendszaterdag en –zondag (13 en 14 februari 2021) geniet je op verschillende tijden van dit festijn in het theater.   Dompel je onder in de meezingers die normaal over de pleinen en podia schallen. Samen met vrienden uit heel Limburg zorgt de band voor dat ultieme vastelaovendsgevoel. Deze voorstelling is dé manier om de vastelaovend in deze bijzondere tijd toch te vieren. Dit vastelaovendsfestijn is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Naachtwaerk, Proeflokaal Goesting en Schouwburg Venray, met steun van Stage Crew en Plus Guido van Dijck

9 okt. 2020
De Artiest start afhaalconcept

De Artiest eten & drinken heeft sinds maandag 5 oktober een afhaalservice. Een avond genieten van jouw favoriete gerecht van De Artiest, maar dan in je eigen woonkamer. Het afhaalmenu zorgt voor een compleet diner: van carpaccio tot aan een huisgemaakte chocolademousse en de huiswijn erbij.  De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat De Artiest enige tijd haar deuren heeft moeten sluiten. Toen het nieuws naar buiten kwam dat de horeca weer open mocht, was het theatercafé dan ook erg enthousiast. Doordat De Artiest het terras heeft kunnen verruimen aan de linkerkant, werd het mogelijk om meer gasten buiten te ontvangen. Door de nieuwe maatregelen geldt er echter een maximaal bezoekers buiten van 40 personen en binnen van 30 personen per ruimte. Daarnaast moeten horecazaken de deuren voor gasten om 22:00 uur sluiten, hierdoor kent gezelligheid nu een tijd. Door de maatregelen gaat een lunch, de borrel of diner er anders uitzien en is het tijd voor het theatercafé om een andere weg in te slaan. Het concept ‘De Artiest voor thuis’ lag al enige tijd op tafel. “We moeten continue meebewegen met de maatregelen vanuit de overheid. Na de persconferentie van 28 september hebben we ‘De Artiest voor thuis’ in het leven geroepen. Op deze manier willen we toch onze gasten blijven verwennen met een heerlijk diner, waar ze thuis van kunnen genieten”, aldus Joris van Woezik, Food & Beverage manager van De Artiest. Het nieuwe afhaalconcept werkt in de keuken van De Artiest ook prima. “We doen altijd ons best om gasten te laten genieten van iets unieks. Wat het mooie is aan ‘De Artiest voor thuis’ is dat gasten dit gevoel nu ook mee kunnen nemen naar hun eigen keukentafel. Natuurlijk wel in een vershoudbakje, maar met dezelfde smaakbeleving”, aldus Hans Holtackers, chefkok van De Artiest. Het afhaalmenu is dagelijks te bestellen van 11:00 uur tot 19:00 uur. Een overzicht van de gerechten is te vinden op de website onder ‘De Artiest afhaalmenu’. De bestelling is af te halen tussen 17:00 uur en 20.00 uur. Aan specifieke wensen wordt gehoor gegeven, geef dit dus vooral aan bij de bestelling.

2 okt. 2020
Ontheffing: doorgang voorstellingen

Door de genomen maatregelen is een bezoek aan ons theater zo veilig dat we ontheffing hebben gekregen op de regel van 30 personen per ruimte. Dat betekent dat alle voorstellingen doorgang vinden! De overheid kondigde maandag 28 september de nieuwe maatregelen aan, waaronder de regel dat er 30 personen per ruimte zijn toegestaan. De Veiligheidsregio’s werden aangesteld om deze regel te ontheffen voor culturele instellingen. Veiligheidsregio Limburg-Noord en Gemeente Venray geven goedkeuring dat we in onze zalen meer gasten toestaan. Dit omdat zij er van overtuigd zijn dat we op een veilige en verantwoorde manier een theaterbezoek realiseren binnen de protocollen. Daarbij nemen we het dringende advies vanuit de overheid om mondkapjes te dragen ter harte. We adviseren onze bezoekers om mondkapjes te dragen net als onze medewerkers, maar het is als bezoeker niet verplicht. Wij zijn ontzettend blij dat de veiligheid van een theaterbezoek in Schouwburg Venray wordt bevestigd. Maar ook dat het belang van theater voor de samenleving wordt erkend en dat we onze gasten kunnen verwelkomen én laten genieten.

Meer weten over Schouwburg Venray?