Nieuws

20 dec. 2021
Schouwburg Venray gesloten t/m 14 januari

Lees hier de laatste updates rondom de corona-maatregelen die gelden voor een bezoek aan Schouwburg Venray en De Artiest eten & drinken.

23 nov. 2021
Korting voor Dagboek van een Herdershond

De legendarische televisieserie 'Dagboek van een Herdershond' komt in het voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater in onze provincie! De ziel van de Zuiderling komt tot leven in deze grootschalige musical in het MECC Maastricht. De musical is geproduceerd door Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht.  Als bezoeker van ons theater profiteer jij van een vroegboekkorting van 25% op 1e rangstickets. Je betaalt nu geen €79, maar €60,25!

12 nov. 2021
7 tips voor een geslaagde kerstborrel

Kerst of Nieuwjaar, dat laat u natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij helpen u graag en geven u 7 handige tips om uw kerstborrel, eindejaarsfeest of nieuwjaarsborrel een succes te maken.

5 nov. 2021
'Huisvrouwen bestaan niet' in Schouwburg Venray

Na het succes van Huisvrouwen Bestaan Niet, in 2017 de best bekeken Nederlandse bioscoopfilm, en het vervolg daarop kon een theaterversie niet uitblijven. In de door Rick Engelkes geproduceerde theatervoorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet vertolken drie topactrices de hoofdrollen. Anouk Maas, Rian Gerritsen en Lieneke le Roux over mannen in de zaal, burn-outjes op de loer en de slappe lach tijdens de repetities.

3 nov. 2021
Het gordijn is weer geopend!

We hebben de stoelen afgestoft, de theatergordijnen gewassen en de spots weer aangesloten. De theaters draaien weer op volle toeren en we mogen jullie weer van harte verwelkomen in volle zalen!

1 nov. 2021
7 redenen om de vergaderruimte van Schouwburg Venray te huren

Vergaderen op een externe locatie; er zitten veel voordelen aan. Zo kunt u ongestoord vergaderen, komt u terecht op een inspiratievolle locatie en zullen de genodigden zich actiever opstellen. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere groepsdynamiek. Lees hier

21 okt. 2021
Gilde-leerlingen in Schouwburg Venray  

Op 18 oktober start ‘’Leerlab’’ in Schouwburg Venray. Het komt uit de koker van Gilde opleidingen en de schouwburg van Venray. De bedoeling van Gilde Leerlab is dat studenten buiten de school in realistische situaties praktijkervaring gaan opdoen. Schouwburg Venray is daarbij de spil in het project.

21 okt. 2021
Schouwburg Venray beoordeeld met een 9.3!

Nu de deuren van de schouwburg van Venray weer open zijn hebben de eerste artiesten weer op het podium mogen staan en hebben de eerste evenementen plaats mogen vinden. Het publiek heeft zijn/haar mening achtergelaten. Hier zijn wij ontzettend blij mee, want mede dankzij deze positieve reviews mag Schouwburg Venray zich een sterlocatie noemen met een score van een 9.3 uit 60 reacties. Een sterlocatie is een evenementenlocatie met een gemiddelde reviewscore van een 8,0 of hoger. 

14 sep. 2021
Nieuw jongereninitiatief gelanceerd: Collectief C

Schouwburg Venray is gestart met een nieuw initiatief genaamd Collectief C. Collectief C is een community voor jongeren vanaf 18 jaar die vol zitten met ideeën over alles rondom theater. Ook makers zijn welkom om zich aan te sluiten bij de community zoals fotografen, vormgevers, muzikanten, dansers, DJ’s, producers, rappers en podcastmakers. 

11 aug. 2021
Aankondiging toneelstuk van docu 'Wei'

De documentaire 'Wei. Zorgen voor pap' van Ruud Lenssen is een portret van zijn ouders. Deze documentaire krijgt nu een toneelvertaling die in Schouwburg Venray in première gaat. De documentaire won in 2020 onder meer de Kristallen Film Award. Dat is een Nederlandse filmprijs die wordt uitgereikt wanneer films 10.000 bezoekers hebben getrokken. In de film zien we Ruuds inmiddels overleden vader Jac, hij heeft dementie en wordt steeds onhandelbaarder. Dat leidt tot steeds grotere problemen voor moeder Ria. Zij is in april van dit jaar overleden. De docu is vernoemd naar de wei van het gezin Lenssen, waar Jac innerlijke rust vindt door de dieren en planten te verzorgen, iets wat steeds moeilijker wordt. 'Wei' is daarmee een metafoor voor de vergankelijkheid van het leven, van groei tot aftakeling en vervolgens weer nieuwe groei.  In samenwerking met Ruud Lenssen en het Venrayse Craviet werken we aan een toneelproductie van de documentaire 'Wei'. Dit stuk heeft de naam 'Wei. Achter de mist'. De première van 'Wei. Achter de mist' is volgend jaar op Wereld Alzheimer Dag, 21 september 2022.

21 jul. 2021
Word jij het gezicht van TheaterDichtbij?

TheaterDichtbij, Munttheater Weert, Schouwburg Venray, DOK6 Theater Panningen, Theaterhotel de Oranjerie Roermond en De Maaspoort Theater & Events Venlo, zoeken verschillende personen om de gezichten te worden voor het gezamenlijke merk TheaterDichtbij.  Ben jij gek op theater? Kun jij je goed inleven in verschillende emoties? Kun je niet wachten om een bekende Limburger te worden? Grijp dan nu je kans!  TheaterDichtbij is op zoek naar eigen gezichten die het leuk vinden om in de spotlight te staan! We willen in een close-up verschillende emoties weergeven. Ben jij die ene bezoeker die met een schaterlach in het publiek zit omdat je niet meer kunt stoppen met lachen om een cabaretier? Geniet jij van een heerlijke komedie vol herkenbare situaties? Laat jij je wel eens verrassen door een voorstelling die je voorheen niet kende? Word jij ontroert of laat jij je meeslepen door dat ene mooie toneelstuk? Laat jij je verwonderen door die gave show? Of laat jij je inspireren omdat je er echt wat van opsteekt? Hoe ziet dat er dan uit op beeld? Dat mag jij laten zien!  Wij willen een beleving meegeven aan iedere bezoeker, op ieder moment. We gaan de beelden gebruiken voor onder andere campagnes. Denk hierbij aan posters door Noord- en Midden-Limburg, nieuwsbrieven, flyers, social media en onze websites. Het kan ook zomaar zijn dat jij op de achterkant van een stadsbus komt te staan! Om alle belevingen tot zijn recht te laten komen zijn we op zoek naar een diversiteit aan uiteenlopende types, van jong tot oud!  Wil jij het nieuwe gezicht van TheaterDichtbij worden? Stuur dan een mail naar info@theaterdichtbij.nl met de volgende informatie:  Naam Leeftijd Woonplaats E-mailadres Telefoonnummer Foto en/of video 

18 jun. 2021
Schreeuw het van de daken: mooier dan ooit

Deze avond hebben artiesten op tientallen daken van Nederlandse theaters en musea het startsein gegeven voor het grootste culturele- en entertainment persmoment ooit. Ellen ten Damme, Het Nationaal Jeugdorkest, Dominic Seldis, Frank Boeijen, Dolf Jansen, philharmonie zuidnederland, Karin Bloemen, K3 en vele anderen waren door heel Nederland te vinden op de daken van theaters en musea om met de campagne 'Mooier dan ooit' te vieren dat deze locaties weer open zijn.  Om 20.00 uur vanavond vierden tientallen artiesten dit heuglijke moment. Alle locaties, musea, theaters, concertzalen, poppodia, festival kunnen vanaf eind juni weer meer bezoekers ontvangen. Om dit te vieren werd er letterlijk gezongen, gedanst, gefeest, gesproken, geschreeuwd van de daken. Schouwburg Venray presenteerde met samenwerkingsverband TheaterDichtbij een video. In deze video is te zien hoe op alle vijf de locaties van de TheaterDichtbij-theaters artiesten het van de daken zingen, schreeuwen en dansen. Danshuis Venray-Well verzorgt de dans in én op Schouwburg Venray. De overige theaters in de video zijn De Maaspoort Theater & Events, DOK6 Theater, Munttheater en TheaterHotel De Oranjerie.  Albert Verlinde, voorzitter van de campagne 'Mooier dan ooit', is verheugd over deze feestelijke avond. "In totaal hebben meer dan honderd grote en kleine theaters en musea meegedaan," laat hij weten. "Iedereen is blij dat de kaartverkoop voor de zomer, maar ook voor het nieuwe theaterseizoen van start is gegaan. Met de campagne 'Mooier dan ooit' en met makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals, opleidingen, etc weer open mogen. En de timing is fantastisch. Volgende week verdwijnen er weer diverse maatregelen en mogen ook de culturele instellingen weer meer. Dat iedereen ernaar uitkijkt om weer te mogen optreden, bleek vanavond wel uit het enthousiasme van iedereen. Het was heerlijk om te zeggen: We mogen weer."

Meer weten over Schouwburg Venray?