Educatie

Cultuureducatie, de motor achter goede hersenen

Prikkel met cultuureducatie

Leerlingen voorbereiden op de toekomst vraagt om cultuureducatie. Cultuureducatie is behalve super leuk, vooral goed voor de ontwikkeling van creatieve capaciteiten waar de huidige samenleving om vraagt.

Door kennis worden de hersenen ontwikkeld, maar het allerbelangrijkste is om te experimenteren en creatieve capaciteiten te ontwikkelen. Een creatief brein is namelijk van belang bij het oplossen van problemen en antwoorden vinden. Theater leert niet alleen over de voorstelling of artiest, maar ook wie de leerlingen zelf kunnen zijn en belangrijke actuele thematiek.

Cultuureducatie zorgt ervoor om flexibel in het leven te staan. Dat is belangrijk in deze economie, omdat de leerlingen in hun leven verschillende functies gaan bekleden die waarschijnlijk nu nog niet bestaan door de snelheid van technologische ontwikkelingen. Daarnaast is het bezoeken van theater leuk en laat enthousiasme nu juist de motor achter goede hersenen zijn. Als je toekomst serieus neemt, dan neem je cultuureducatie serieus.

Rondleiding

Wat gebeurt er allemaal in een theater? Wat is er allemaal voor nodig om een voorstelling neer te kunnen zetten? Hoe ziet een theater er achter de schermen uit? Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod bij de rondleiding door Schouwburg Venray. De rondleiding is leuk en leerzaam voor een klassikaal uitje.

  • geschikt voor alle groepen
  • duur: 45 minuten
  • kosten: gratis
  • hele schooljaar mogelijk (op aanvraag)

Eindmusical

Hoe kan je beter je basisschooltijd afsluiten dan door te schitteren op een groot podium? Om basisschoolleerlingen deze kans te bieden, is het mogelijk om de eindejaarsvoorstelling in Schouwburg Venray te spelen!

  • geschikt voor groep 8
  • kosten: gratis
  • vaste week per jaar

Ik help je graag verder

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school/klas? Of heb je ideeën, vragen, tips/suggesties, dan hoor ik dit heel graag. Ik ben er voor jou en jouw leerlingen dus de deur staat altijd open voor een gesprek. 

Benieuwd wat we voor jouw school of klas kunnen betekenen?

Stuur ons een mailtje en we reageren zo snel mogelijk!