Concerten in Limburg

De beste concerten op een fantastische locatie in Noord-Limburg!

Ben jij een muziekliefhebber en op zoek naar een concert of muziekvoorstelling in Limburg? Bij Schouwburg Venray, gelegen in Noord-Limburg, ben je voor de beste concerten aan het juiste adres. Schouwburg Venray is een huislijk theater, waar jaarlijks veel concerten en muziekvoorstellingen geprogrammeerd staan. 

Muziekconcerten in Noord-Limburg

Het Noord-Limburgse theater Schouwburg Venray programmeert haar concerten en muziekvoorstellingen in de beste zaal, passend bij de artiesten en de sfeer van het concert. In de grote theaterzaal, de OTTOzaal, met zo’n 630 stoelen staan prachtige theaterconcerten in allerlei genres. Deze zaal gebruikt het theater ook ‘andersom’ voor een staconcert waar het zo’n 800 gasten kan ontvangen. 

Naast de grote theaterzaal heeft Schouwburg Venray een kleinere zaal, de Bolzaal, met 200 stoelen, en in staconcert-setting kan het zo’n 600 gasten ontvangen. Hier zie je opkomende bands en zangers, maar ook concerten in een intieme setting worden hier geprogrammeerd. 

Het Venrayse theater heeft haar zalen geoptimaliseerd voor concerten, de akoestiek en techniek is er geweldig waardoor je alleen maar kan genieten van de muziek.

Soorten concerten in Schouwburg Venray

De locatie, het Limburgse theater ‘Schouwburg Venray’, garandeert dus een goede kwaliteit en passende sfeer voor de beste concerten. Maar aan welk soort muziekvoorstellingen en concerten moet je dan denken? Aan alle soorten! Intieme concerten van The Simon & Garfunkel Story, artiesten uit De Beste Zangers, Hollandse helden als Frans Bauer en Tino Martin, concerten van rockbands, Limburgs trots als Rowwen Hèze, internationaal talent als de bandleden van Elvis Presley en zo veel meer… Neem vooral regelmatig een kijkje in het muziekprogramma vol (theater)concerten van Schouwburg Venray!

Bezoek concert positief voor je gezondheid

Het bezoeken van een concert is natuurlijk altijd een gezellig avondje uit, maar wist je dat het ook veel goed doet voor je gezondheid? Muziek helpt bij het verbeteren van je geheugen en bij stressvermindering. Uit onderzoek is gebleken dat het luisteren, maar vooral het live beleven, van muziek kan de manier waarop je hersenen functioneren veranderen. Daarnaast toont een Italiaanse studie aan dat muziek goed kan zijn voor je bloedsomloop. Je bloeddruk gaat omlaag bij rustigere muziek en omhoog bij muziek met een hoger tempo. 

Geweldig toch wat concerten bezoek voor je kan doen! Maar dat is nog niet alles… Door muziek te luisteren komt het hormoon oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit is belangrijk voor het verlagen van gevoelens van angst en voor het verhogen van gevoelens van (zelf)vertrouwen en plezier. Naar ons idee zeer goede redenen om regelmatig muziek te luisteren en ticket te scoren voor dat concert of muziekvoorstelling in Schouwburg Venray.  

Ontdek de muziek in Schouwburg Venray

Za 4 mrt. 2023SUPERMOONRed Box Sessions Vanaf € 15,00 MuziekTickets
Za 11 mrt. 2023The Simon & Garfunkel StoryThe International Hit Show Vanaf € 29,50 MuziekTickets
Uitverkocht
Di 21 mrt. 20231 andere dataRowwen HèzeHet was een kwestie van geduld | reprise Vanaf € 31,50 MuziekTickets
Do 23 mrt. 2023Pink Project The BandPink Floyd Past to Present Part 2 Vanaf € 27,50 MuziekTickets
Vr 24 mrt. 2023Michelle David & The True-tonesThe Untold Stories Vanaf € 17,50 MuziekTickets

Tot snel bij onze concerten en voorstellingen!