Nieuws11 aug. 2021

Aankondiging toneelstuk van docu 'Wei'

In samenwerking met Craviet en documaker Ruud Lenssen komt er een toneelversie van de documentaire 'Wei'

De documentaire 'Wei. Zorgen voor pap' van Ruud Lenssen is een portret van zijn ouders. Deze documentaire krijgt nu een toneelvertaling die in Schouwburg Venray in première gaat. De documentaire won in 2020 onder meer de Kristallen Film Award. Dat is een Nederlandse filmprijs die wordt uitgereikt wanneer films 10.000 bezoekers hebben getrokken.

In de film zien we Ruuds inmiddels overleden vader Jac, hij heeft dementie en wordt steeds onhandelbaarder. Dat leidt tot steeds grotere problemen voor moeder Ria. Zij is in april van dit jaar overleden. De docu is vernoemd naar de wei van het gezin Lenssen, waar Jac innerlijke rust vindt door de dieren en planten te verzorgen, iets wat steeds moeilijker wordt. 'Wei' is daarmee een metafoor voor de vergankelijkheid van het leven, van groei tot aftakeling en vervolgens weer nieuwe groei. 

In samenwerking met Ruud Lenssen en het Venrayse Craviet werken we aan een toneelproductie van de documentaire 'Wei'. Dit stuk heeft de naam 'Wei. Achter de mist'. De première van 'Wei. Achter de mist' is volgend jaar op Wereld Alzheimer Dag, 21 september 2022.

Zodra er meer bekend is over de toneelproductie, is deze informatie op onze website te vinden.

Wil je meer info over de documentaire?