Nieuws3 jun. 2021

Enquête coronatoegangsbewijs

Wat is jouw mening over een coronatoegangsbewijs voor theaterbezoek?

We zijn benieuwd naar jouw mening over preventief testen voor een theaterbezoek. Dit vragen we omdat we momenteel 50 gasten mogen ontvangen zonder het testbeleid. Het aantal mag hoger worden als we het testbeleid invoeren, maar hierover horen we graag jouw mening. 

Info over coronatoegangsbewijs

Door de inzet van coronatoegangsbewijzen kan de samenleving eerder of ruimer op verantwoorde wijze open, ook als het coronavirus nog niet helemaal onder controle is. Daardoor is een bezoek aan het theater, sportwedstrijd of evenement eerder voor meer mensen mogelijk.

Om dit te regelen heeft het kabinet een wijziging doorgevoerd op de Wet Publieke Gezondheid: de Tijdelijke Wet coronatoegangsbewijzen. Door toegangstesten in te zetten kunnen organisaties van de aangewezen sectoren eerder of met minder maatregelen open. Daardoor kunnen vanaf stap 3 meer bezoekers naar binnen en kan vanaf stap 4 onder voorwaarden de anderhalve meter worden losgelaten. 

  • In de wet staat in welke gevallen een coronatoegangsbewijs verplicht is.
  • Het coronatoegangsbewijs is geldig tot 40 uur na het moment van testafname.
  • Het coronatoegangsbewijs hoort bij de persoon die getest is. De organisator van de activiteit controleert dit door de persoonsgegevens (initialen en geboortedatum) op het coronatoegangsbewijs te vergelijken met het legitimatiebewijs van de persoon die het coronatoegangsbewijs toont.
  • Het is aan ondernemers en organisaties zelf of ze testen voor toegang willen inzetten. Indien een ondernemer of organisatie kiest voor inzet van een coronatoegangsbewijs is het tonen hiervan verplicht.

Deze informatie is afkomstig van Rijksoverheid.nl. Bezoek de website voor meer informatie hierover.

Wat is jouw mening?

We zijn benieuwd naar jouw mening over de coronatoegangsbewijzen. Jouw mening nemen we dan ook mee in onze overwegingen om deze wel of juist niet in te voeren bij Schouwburg Venray.