Nieuws18 jun. 2021

Schreeuw het van de daken: mooier dan ooit

De theaters zijn open en presenteren de nieuwe programma's

Deze avond hebben artiesten op tientallen daken van Nederlandse theaters en musea het startsein gegeven voor het grootste culturele- en entertainment persmoment ooit. Ellen ten Damme, Het Nationaal Jeugdorkest, Dominic Seldis, Frank Boeijen, Dolf Jansen, philharmonie zuidnederland, Karin Bloemen, K3 en vele anderen waren door heel Nederland te vinden op de daken van theaters en musea om met de campagne 'Mooier dan ooit' te vieren dat deze locaties weer open zijn. 

Om 20.00 uur vanavond vierden tientallen artiesten dit heuglijke moment. Alle locaties, musea, theaters, concertzalen, poppodia, festival kunnen vanaf eind juni weer meer bezoekers ontvangen. Om dit te vieren werd er letterlijk gezongen, gedanst, gefeest, gesproken, geschreeuwd van de daken.

Schouwburg Venray presenteerde met samenwerkingsverband TheaterDichtbij een video. In deze video is te zien hoe op alle vijf de locaties van de TheaterDichtbij-theaters artiesten het van de daken zingen, schreeuwen en dansen. Danshuis Venray-Well verzorgt de dans in én op Schouwburg Venray. De overige theaters in de video zijn De Maaspoort Theater & Events, DOK6 Theater, Munttheater en TheaterHotel De Oranjerie. 

Albert Verlinde, voorzitter van de campagne 'Mooier dan ooit', is verheugd over deze feestelijke avond. "In totaal hebben meer dan honderd grote en kleine theaters en musea meegedaan," laat hij weten. "Iedereen is blij dat de kaartverkoop voor de zomer, maar ook voor het nieuwe theaterseizoen van start is gegaan. Met de campagne 'Mooier dan ooit' en met makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals, opleidingen, etc weer open mogen. En de timing is fantastisch. Volgende week verdwijnen er weer diverse maatregelen en mogen ook de culturele instellingen weer meer. Dat iedereen ernaar uitkijkt om weer te mogen optreden, bleek vanavond wel uit het enthousiasme van iedereen. Het was heerlijk om te zeggen: We mogen weer."

Nieuwe theaterprogramma bekijken?

Het nieuwe programma van Schouwburg Venray is sinds 17 juni bekend!