Datum:
Za 26 mrt. 202220:00 - 21:15

LAVA | Burning Bridges

Furia

Dans
Bolzaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 19,00

Theatraal dansconcert met indringende live muziek

LAVA | Burning Bridges (voorheen Jens van Daele | Burning Bridges) creëert rauwe, beklijvende dansproducties waarin thema’s als moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt de leidraad vormen. Ook staan mentaal en fysiek sterke vrouwen centraal. Met Furia (Spaans voor woede) komt dit gegeven extra tot uitdrukking door de vrouwen zelf aan het woord te laten. Voor deze voorstelling putten de danseressen en muzikanten rijkelijk uit eigen bronnen van razernij en verdiepen zo bovenstaand thema met een extra persoonlijke, herkenbare laag. In intieme dagboekflarden en bevlogen songteksten laten zij hun ingehouden boosheid en woedeaanvallen op podium en publiek los.

Woede is een emotie die eruit moet en verwerkt moet worden. Wanneer je je eenmaal veilig voelt, komt de boosheid naar boven. Als boosheid wordt genegeerd, zoekt het een andere weg; het gif van onverwerkt verdriet, pijn verborgen onder de woede. Van opgestapelde boosheid komt wraak. Van wraak komt schuld, gevolgd door spijt. Dit en alles daartussen is Furia.

Furia is zo explosief, ingetogen en veelomvattend als de woede zelf. Met afwisseling tussen dans, zang en theater, harde en snelle overgangen, hintend naar flamenco, de kracht van hakken en gebalde vuisten.

Lees meer

Inleiding bij LAVA Burning Bridges | Bij deze voorstelling wordt een inleiding verzorgd, welke dieper ingaat op de inhoud en achtergrond van de voorstelling. De inleiding start om 19:15 uur in de Foyer Boven bij de Bolzaal en is gratis toegankelijk.

Trailer

Gerelateerde voorstellingen

Do 8 dec. 2022Scapino Ballet RotterdamCasablanca Vanaf € 24,50 DansTickets
Do 2 mrt. 2023Another Kind of BlueWave Vanaf € 21,00 DansTickets
Vr 31 mrt. 2023Oxygen - a Jennifer Romen ProductionDelusion Vanaf € 22,50 DansTickets
Do 13 apr. 2023LAVA CollectiveLa Despedida Vanaf € 19,50 DansTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Geweest