Datum:
Zo 10 okt. 202119:30 - 20:50

Rockopera EVE Storm Is Coming

SCHUNCK

Muziektheater
Rabozaal
Tickets
Regulier
Rang 1
€ 27,50
Rang 2
€ 22,50
Rang 3
€ 19,50

Angst en hoop. Macht en onmacht. Het heden en de toekomst. Alles komt samen in deze grootse rockopera.

De rockopera 'EVE Storm Is Coming' is een geheel Limburgse productie. De Noord-Limburgse (Horster) muzikant en componist Hans Lenssen schreef zowel het verhaal als de muziek van de rockopera EVE, Storm is coming.

Het verhaal
Vader Eli en moeder Lisa zijn dolgelukkig met hun dochter Eve. Ondanks de verhardende wereld, zien ze de toekomst zonnig tegemoet. Totdat Eve op haar 16e door een noodlottig ongeval in het ziekenhuis belandt en hersendood wordt verklaard. Machines houden haar in leven. Haar vader Eli, van beroep game designer, ontwikkelt een digitaal leven van Eve in de vorm van een app met haar foto’s en video’s.

Dankzij een baanbrekende methode blijkt het mogelijk om via elektroden in de hersenen te communiceren met het brein van Eve. Door een technische storing overlijdt de menselijke Eve, maar wordt haar geest gekoppeld aan de app op Eli’s telefoon. Terwijl een door zichzelf uitgeroepen wereldleider deze techniek inzet om de wereld zoals wij die kennen, te vernietigen, ontstijgt Eve haar vorm van kunstmatig intelligente. Ze transformeert naar een pure vorm van energie. Het prille begin van een nieuwe wereld lijkt geboren…

.

Het aangrijpende verhaal wordt verteld aan de hand van nieuwe composities met stevige rockinvloeden geïnspireerd door zowel de jaren 70 als hedendaagse rock zoals David Bowie, Pink Floyd en Muse.

Muziek, dans en productie smelten samen. Talenten jong en oud, bundelen hun krachten. Muzikanten, dansers en acteurs, zowel amateur als (semi) professioneel. Cultuur komt tot uiting voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Cultuur krijgt een smoel.

Lees meer

LET OP: Bij het aanhouden van de huidige coronamaatregelen is het tonen van een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs noodzakelijk voor je theaterbezoek. Hierover ontvang je twee dagen voor je bezoek per e-mail uitsluitsel.

Promo

Gerelateerde voorstellingen

Wo 21 dec. 2022So Long CohenErnest Beuving Vanaf € 20,00 MuziektheaterTickets
Zo 26 mrt. 2023Yoga in ConcertColors of Coldplay Vanaf € 22,50 MuziektheaterTickets

Benieuwd naar het complete programma?

Iedereen is welkom, altijd! Daar passen we het programma op aan. Tot snel in ons theater bij jouw favorieten.

Geweest