Schouwburg_Venray_cabaret_Yentl en de Boer_Magie
Cabaret

Yentl en De Boer Magie

woensdag 24 april 2019
20:15 uur - 21:55 uur | theaterzaal

Prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.

1e rang € 21,97 Normaal tarief
2e rang € 16,83 Normaal tarief

Een avond perfect zuivere humoristische zang.

Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uitkwam als je aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig… je dagen trekken als een monotone massa aan je voorbij. Laatst at iemand een appel met klokkenhuis en al op. Daar voelde je wel wat bij. Maar dat er echt iets uitzonderlijks gebeurt? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen… Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

Waar kan je Yentl en de Boer van kennen?
Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend). Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concerttournee Yentl en de Boer in Concert, de opmaat naar dit tweede cabaretprogramma. Magie is de volgende stap in de grote Yentl en de Boer saga: Nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages.

Recensie
★★★★ de Telegraaf: ‘Alsof er twee engeltjes in je oor zingen.’ ‘inventieve liedjes (…) die stuk voor stuk rake, vaak zeer grappige mini-sketches an sich zijn.’ ‘een aaneenschakeling van pareltjes van liedjes, zowel qua uitvoering, tekst als inhoud.’ ‘een heerlijk lichtvoetig programma’ ‘Met Magie zet het duo Yentl en De Boer zichzelf definitief op de kaart.’ ‘de gave (…) om het publiek keihard te raken.’